Monet ystäväni kutsuvat minua ”aktivistiksi”. Ei siksi, että olisin vahvasti poliittinen tai muuten aatteellinen, mutta siksi, että olen aktiivinen Turun KY:n toiminnassa. Aktiivista tulee helposti aktivisti. Myös ”NESUilija” on yleinen nimitys, vaikka olen käynyt heidän sitseillään viimeksi vuonna 2010.

Ainakin henkilökohtaisesti, aktiivisuuden taustalla on jotain paljon muutakin. Vuodesta toiseen tätä jaksaa tehdä, olla osallisena ja järjestää. Jonkun se on kuitenkin tehtävä. Itse en koe aktiivisuuttani velvollisuutena, mutta olen sitä mieltä, että se on hyvä tapa antaa takaisin yhteisölle, joka on vuosien varrella antanut minulle hyvin paljon, kokemukset ja ystävät kaikkein päällimmäisinä. Toki erilaiset tehtävät ja pestit näyttävät myös hyvältä CV:ssä, mutta ei tätä palkatonta puurtamista sen takia tehdä.

Näin neljännellä vuosikurssilla sitä tuntee itsensä jopa vanhaksi, kun katsoo yleisesti aktiivitoimijoitamme. Toisella vuosikurssilla olevat ystäväni jopa kutsuvat minua ”grumpy old man:iksi”. Jaosto- ja toimijaryhmähallituksissa on perinteisesti ollut enimmäkseen 1.-3. vuosikurssilaisia. Moni vanhempi ajattelee, ettei sitä jaksa Vergi-boolilla läträtä enää vuotta kahta kauempaa. Usein unohtuu se fakta, että saa tästä irti paljon muutakin. Oikeastaan irti saa niin paljon kuin ikinä jaksaa ottaa, toisin sanoen tehdä. Joka hetki oppii jotain uutta.

Jossain vaiheessa on kuitenkin myös aika päästä irti, lopettaa ja jatkaa muita juttuja. Opiskelujen ollessa loppuvaiheessa, sitä alkaa miettimään, että mihin soppaan sitä lusikkansa seuraavaksi laittaa. Nyt on se aika, kun sekä TuKY että jaostot ja toimijaryhmät vaihtavat hallitustaan. Turun KY:n syyskokous järjestetään Montussa tiistaina 19.11., jolloin jäsenistö valitsee yhdistykselle uuden hallituksen. Kehotan kaikkia vähänkään asiaa harkitsevia, niin pupuja kuin vanhempiakin opiskelijoita, ehdottomasti hakemaan joko yhdistyksen, tai jonkun jaoston tai toimijaryhmämme hallituksiin. Näissä pesteissä saa sekä osallistua että järjestää. Henkilökohtaisesti en tiedä miten tylsää elämää olisin Turussa viettänyt, ellen olisi ollut alusta asti mukana toiminnassa. Kuluva vuosi Turun KY:n hallituksessa on ollut ehdottomasti elämäni parhaita.

 

Joonas Hokka

Turun KY:n viestintävastaava 2013