Olen onnellinen siitä, miten upeita ihmisiä olen oppinut tuntemaan opiskellessani Turun yliopistossa. Minulle on siunaantunut ihania ja valloittavia ihmisiä elämääni, joista toivon ystävyyssuhteiden jatkuvan vielä pitkälle opintojen päättymisen jälkeenkin.

Lämmin, aito ja auttavainen tunnelma – se on päällimmäinen fiilis opiskellessani kursseilla tai järjestäessäni tapahtumia TuKYssä. Toivon tämän vaikutelman syntyvän kaikille opiskelijoille kulkiessamme koulumme käytävillä tai osallistuessamme TuKYn tapahtumiin ensimmäisenä pupusyksynä. En ole näiden ajatusteni kanssa edes yksin. Olen kuullut toisissa tiedekunnissa opiskelevilta tuttavilta, miten hyvä ilmapiiri ja yhdessä tekemisen meininki Turun kauppakorkeakoulunkin opiskelijoiden välillä vallitsee. Tätä ulkopuolista arviota on ilo kuulla, sillä ennakkoluulojakin kauppatieteilijöiden ajatusmaailmasta löytyy.

Haluaisin, että koulussamme tämä henki välittyisi ihan jokaiselle opiskelijalle. Haluan todella kaikkien – ekstroverteistä introvertteihin – tulevan hyväksytyiksi ja nauttivansa ainutlaatuisista opiskelijavuosistaan Turun kauppakorkeakoulussa. Olen kuitenkin hieman huolissani tämän puolesta. Pelkään, että koemme toisemme liian kilpailullisina, kylminä tai etäisinä luodaksemme aitoja ystävyyssuhteita. Toivon, ettei tämä luulo suista kenenkään opiskeluaikaa täällä yksinäisyyden tielle. Tähän me voimme kaikki vaikuttaa huomioimalla läheisemme.

Kannustan kaikkia olemaan tänään eilistä rohkeampia ja lähestyä toisia opiskelijoita ja luomaan ystävyyssuhteita, pääaineesta tai tiedekunnasta välittämättä. Ystävät ovat meille tärkeimpiä tukipilareita elämänvaiheiden kynnyksillä. TuKY ja TYY tarjoavat loistavia tapahtumia ja Turun yliopisto mielenkiintoisia kursseja, joissa on mahdollisuus törmätä ja luoda uusia suhteita.

Ystävyyssuhteet opiskeluaikoina rakentavat ilmaisia siltoja valmistumisen jälkeisellä elämällä taivallettavaksi. Hyvää ystävänpäivää!

B-111

Ella Miettinen

Sosiaalipoliittinen vastaava