Turun KY:n oma klubi, tuttavallisemmin Monttu tai KY-Club, avattiin vanhan kauppakorkeakoulun tiloihin Aurakadulle 50-luvulla. Silloinen tila saatiin korkeakoululta ylioppilaskunnan käyttöön ilman korvausta. Se muutti nykyiselle paikalleen samalla, kun kauppakorkeakin muutti Rehtorinpellonkadulle.

Clubin kulta-aikaa elettiin 60-70-luvuilla, kun se oli käytännössä Turun ainoa yökerho. Ravintolaa pidettiin auki viikoittain torstaista lauantaihin Clubin järkkäritiimin voimin, ja lavalla nähtiin esiintymässä mm. Juice Leskinen sekä Jussi Raittinen,  ja jopa Hanoi Rockskin on vetänyt keikan Montussamme.  Jono ulottui parhaimmillaan ovelta jopa Rehtorinpellonkadun kulmille.

Vuosien saatossa, erityisesti Montun viimeisimmän remontin jäljiltä, KY-Club menetti paljon aiemmasta loistostaan, ja käyttö keskittyy nykyisin lähinnä Turun KY:n opiskelijabileiden sekä muutamien henkilökunnan juhlien järjestämiseen vuosittain. Kesän aikana on tehty paljon valmistelevaa työtä sen eteen, että Monttua saataisiin vietyä takaisin kultavuosilleen,  ja jotta se saisi osakseen ansaitsemaansa arvostusta.

Kuvista kiitos Sanni Sirkiälle

Turun KY hyväksyi viimeisimmässä yhdistyksen kokouksessaan viime viikolla lisäbudjetin Montun kehittämistä varten. Kuluvan syksyn sekä tulevan kevään aikana on tarkoitus saada KY-Club paremmaksi paikaksi juhlia ja järjestää juhlia. Muutamia käytännön esimerkkejä kehityskohdista joita harkitaan: uudet pressut seinien suojaksi, toinen siirrettävä baaritiski sekä lisää istumatilaa ja pöytiä.

Viime viikon Harkkasitsit

 

Loppuun vielä kiintiövetoomus: Monttua on tarkoitus alkaa viemään eteenpäin, ja juhlia järjestää useammin. Nyt on siis erityisen tärkeää, että siellä noudatetaan yhteisiä pelisääntöjä, jotta investoinnit eivät mene hukkaan, ja myös tulevat polvet pääsevät nauttimaan Turun vanhimmasta yökerhosta. Naapurirauhaa tulee myös kunnioittaa aina Montussa ollessa.

 

Avaan keskustelun aiheeseen liittyen. Myös muusta voi jutella.

 

Olli Tehikari

Turun KY:n kuntamestari

 

Kirjoittaja tykkää Montusta ja odottaa ensi SikaWappua koska silloin ei ole toivottavasti hommissa ensimmäistä kertaa opiskeluaikanaan.

P.S. Meillä on tunnelmaa, meillä on värivalot.