26.-27.9. Turun KY kävi Porissa filiaalivierailulla. Mukana olivat allekirjoittanut sekä viime vuoden hallituksen puheenjohtaja, nykyinen myyntipäällikkö Juho Harmaa. Sisarjärjestömme Porin Kylterit ry (PorKy) järjesti tuona keskiviikkona perinteisen Yrjönkadun Appron, satakunnan suurimman opiskelijatapahtuman. Seuraavana päivänä Turun KY ja PorKy pitivät yhteisen kokouksen, jossa käsiteltiin mm. järjestöjen välisen yhteistyön kehittämistä.

Pori? Filiaali? Sisarjärjestö?

Vuonna 1984 Turun kauppakorkeakoulun ja Tampereen teknillisen korkeakoulun yhteistyön tuloksena Poriin perustettiin Porin tutkimus- ja koulutuskeskus. Myöhemmin vuonna 1997 aloitettiin Porissa myös KTM-koulutus: Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikkö, eli filiaalimme oli syntynyt. Nykyään Porin yksikkö tarjoaa opetusta kanditasosta jatko-opintoihin asti.

Porissa ei ole yliopistoa, vaan kaupungissa on yliopistokeskus.  Yliopistokeskuksen muodostavat Turun kauppakorkeakoulun lisäksi Aalto-yliopiston, Tampereen Teknillisen Yliopiston, Tampereen yliopiston ja Turun yliopiston muut yksiköt.

Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön opiskelijoita edustaa Porin Kylterit ry (PorKy).Vuoteen 2009 loppuun asti kestäneen ylioppilaskunta-aikana, PorKyn jäsenet olivat myös Turun KY:n jäseniä. Nykyään molemmilla paikkakunnilla on omat kylteriyhteisöt ja jäsenensä. Molemmat yhteisöt edustavat luonnollisesti Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoita omilla paikkakunnillaan. Moni Porin yksikköä koskeva päätös tehdään kuitenkin Turussa – Tässä Turun KY:n vastuu yhteisestä edunvalvonnasta korostuu. Tämän vuoksi yhteistyö näiden kahden järjestön välillä on tärkeää.

Suosittelen lämpimästi osallistumista PorKyn tapahtumiin ja verkostoitumista Porin kyltereiden kanssa. Porissa elää pieni, mutta sitäkin tiiviimpi ja aktiivisempi yhteisö, jolla on todella hyvä meininki!

Lisätietoja Porin Kylterit ry:sta tästä

Jussi & Appropossu

 

-Jussi Heikkonen

Kirjoittaja on Turun KY:n hallituksen puheenjohtaja ja Porin ystävä.