Viime viikonloppuna vietettiin Hyvinkäällä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokousta. SYL on korkeakouluopiskelijoiden edunvalvoja ja edustaa tavallaan koko nuorta sukupolvea. Liittokokous on SYL:in korkein päättävä elin, ja päättää liiton yleisistä linjoista sekä muun muassa toimintasuunnitelmasta.  Kokouksen suurimman huomion saa kuitenkin henkilövalinnat, nimittäin SYL:n hallituksen valinta. Lisäksi liittokokouksessa keskusteltiin monissa yhteyksissä paljon ylioppilasliikkeen poliittisista linjoista ja tulevaisuudesta.

TuKYläiset edustivat poikkeuksellisen vahvasti SYL:n liittarissa, käyttäen neljää ääntä yksi varaedustaja tukenaan. Edustajat olivat Mikko Leino, Ville Valkonen, Jussi Heikkonen, Jukka Kujala ja varalla Otto Sulin. TuKYläiset osallistuivat liittokokoukseen kylterirenkaassa tehden yhteistyötä muiden Suomen kauppatieteilijöiden kanssa. Hyvän ja hedelmällisen yhteistyön lisäksi pistimme alulle kehitysprojektin kauppatieteilijöiden yhteisen kansallisen tason edunvalvonnan vahvistamiseksi.

Liittokokous meni sekä TuKYn että myös TYYn osalta mainiosti. Toimintasuunnitelma edustaa hyvin näkemyksiämme Suomen yliopisto-opiskelijoiden kansallisen tason edunvalvonnasta. Tärkein yksittäinen voitto TuKYläisille oli SYL:n hallitukseen valittu Milja Henttonen. Milja on kauppatieteilijä ja TuKYläinen sekä tällä hetkellä vaikuttaa TYYn hallituksessa sosiaalipoliittisena vastaavana.
TuKY onnittelee Miljaa lämpimästi valinnasta!

Otto Sulin
Vapaa-ajan vastaava