Minkälaista olisi Turun KY:n toiminta ilman Parkkia? Järjestäisikö NESU yhtä paljon sitsejä, mitä kävisi kaikkien toimijaryhmien pupuinfoille ja minne jaostot tunkisivat omat rekvisiittansa häkkikomeroista? Parkki tarjoaa puitteet yli satojen tapahtumien järjestämiseen vuoden aikana ja on sanamattakin selvää, että ilman Parkkia meidän toimintamme olisi hyvin erilaista. Viime viikolla järjestetyt koulutukset ja talkoot ovatkin asioita, jotka takaavat sen että saamme säilytettyä Parkin mahdollisimman hyvässä kunnossa. Tällä takaamme sen, että tulevatkin toimijat voivat nauttia tästä meidän etuoikeudesta, Parkista.

Parkki, sen kalusteet ja varustelutaso kuitenkin vanhenevat vuosien saatossa ja tämän johdosta Parkkia täytyy jatkuvasti kehittää ja uudistaa. Tärkeää on myös muistaa, ettei aina ennenkin toiminut ole pakosti parhain ratkaisu ja välillä radikaalimmatkin uudistukset ovat paikallaan. Tämän vuoden aikana Parkkiryhmä pyrkii kehittämään Parkkia entistäkin käyttäjäystävällisemmäksi ja myös turvallisemmaksi. Suunnitelmissa ovat mm. helpommin varastoon menevät tuolit ja pöydät, koko talon kattava pelastussuunnitelma ja alakerran ilmastoinnin parantaminen.

Viime perjantaina järjestetyssä toiminnansuunnittelupäivässä parkkiryhmällä oli oma workshop, josta saatiin hyviä uusia ideoita, miten Parkkia voisi kehittää ja mitä sen aktiiviset käyttäjät toivovat sinne. Yläkerran sauna- ja oleskelutiloihin kaivattiin uutta ilmettä, ala- ja yläkertaan toivottiin parempaa äänentoistoa ja kalusteista haluttiin saada Parkin olosuhteisiin sopivampia. Näitä asioita tullaan tutkimaan ja suunnittelemaan tulevan vuoden aikana, sillä on selvää että Parkki kaipaa uudistusta.

Parkin uudistamisessa on tietysti aina omat rajoitteensa, mutta hyvät ideat ja toiveet ovat aina tervetulleita. Monesti hyvät ja helposti toteutettavat ideat tulevatkin Parkilla vierailevilta tai sen aktiivi käyttäjiltä, mutta ne jäävät valitettavasti vain ajatuksiksi. Täten toivonkin, että uudet ideat kerrottaisiin rohkeasti eteenpäin ja näin annettaisiin niille mahdollisuus toteutua!

 

Santeri Kangas

Kuntamestari

kuntamestari@tuky.fi

Santeri Kangas

Santeri Kangas