Miks ihmees pyörit siel? Miks se mua kiinnostais?

Aika montaa kiinnostaa.
TuKY-aktiiveja, jotka osallistuvat joko TuKYn tai toimijaryhmien kautta johonkin toimintaan on jopa selvästi yli kaksi sataa. Verrattuna esimerkiksi muihin turkulaisiin tiedekunta -ja ainejärjestöihin TuKYn toiminta on erittäin rikasta ja monipuolista, myös verrattuna muihin kauppatieteellisiin yhdistyksiin ympäri Suomea. TuKYn toiminta ei rajoitu vain omiin jaostoihin, vaan yhteydessä toimii kolmisenkymmentä itsenäistä toimijaryhmää, erilaisia harraste -ja ainekerhoja.

TuKYn toimintaa ei mahdollista Parkki, sijoitussalkku, Tallinnan SuperAlko tai mikään paranormaali voima, vaan kaikki nämä yli 200 ihmistä, jotka aktiivisesti ja innokkaasti osallistuvat toimintaan.
Miksi nämä ihmiset loppuviimein lähtevät tähän? Mikä ihme meitä riivaa kun jaksamme Vappupäivänä siivota Monttua SikaWapun jälkeen aamukuuteen saakka? TuKY teki hiljattain kyselyn toimielimissään ja jaostoissaan toimiville ihmisille koskien heidän motivaatiotaan toimintaan. TuKY on päättänyt syksyn aikana lähteä kehittämään palkitsemiskäytäntöjään, aloittaen teettämällä tämän kyselyn. Yleisesti katsoen, tulokset ovat hienoa luettavaa. Kysyimme uteliaina mm. mikä motivoi heitä lähtemään TuKYn toimintaan mukaan. Yleisimmät syyt olivat:

1) Suuremmassa yhteisössä mukana oleminen
2) Uudet tuttavuudet hallitustyöskentelyn kautta
3) Tehtävien tuoma kokemus ja oppiminen

Eivätpä päässeet tulokset mielenrauhaani järkyttämään, päinvastoin.
Seurattuani hallitusvuoden aikana toimintaa ja näitä ihmisiä, on helposti nähtävissä ettei erilaisiin tehtäviin olla lähdetty hakemaan statusta tai edistämään jotakin muuta omaa agendaa, vaan rakentamaan yhteistä hyvää, ja pitämään hauskaa yhdessä. Eikä pidä unohtaa oppia, jota monissa tehtävissä saa, kuten taloustoimikunnassa tai yrityssuhdetiimissä. Vain kaksi mainitakseni. Unohtamatta kuitenkaan vastuutehtäviä isoissa produktioissa kuten Pikkulaskiainen, joihin jo puput innokkaasti osallistuvat, niistäkin vain yhden mainitakseni.

TuKYn ja toimijaryhmien toiminnasta löytyy kaikea Pokerklubista Ulkkikseen ja vaikka mitä siitä väliltä.
Mihin sinä haluat lähteä mukaan?

Otto Sulin
Vapaa-ajan vastaava

P.S. viikonloppua odotellessa herää kysymys: när börjar sillis?