Siitä on jo yli puoli vuotta, kun viimeksi kirjoittelin tänne. Silloin kirjoitin Parkista ja siitä kuinka etuoikeutettuja olemme omien tilojen suhteen. Myös tämä kirjoitus kohdentuu meidän omaan Parkkiin ja eritoten siihen ryhmään joka siitä huolehtii. Parkkiryhmä ja sen toiminta saattaa olla monille pienoinen mysteeri, joten siitä voisi kertoa nyt vähän enemmän. Kulunut vuosi on ollut ainakin taloudellisessa mittakaavassa toisenlainen verrattuna viime vuosiin. Parkille on tehty investointeja niin pakon sanelemana, kuin myös kehitysmielessä vuoden mittaan ja parkkiryhmä on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa näitä hankintoja.

Vuoden vaihteessa selvisi, että Parkille ei koskaan aikaisemmin jostain syystä ollut tehty pelastussuunnitelmaa, joka vaaditaan kyseisen tyyppisistä tiloista. Nopealla aikataululla laadittiin oikein mukava 30-sivun teos, jossa huomioidaan kaikki mahdollinen aina päivystysnumeroista mahdollisiin suojelutoimintoihin ydinlaskeuman sattuessa. Myöhemmin keväällä kartoitettiin mahdollisia parannusehdotuksia Parkille ja niitä sitten arvioitiin ja asetettiin tärkeysjärjestyksen. Monia asioita tuli esille ja myös vähän villimpien ideoiden toteutus mahdollisuuksia pohdittiin yön pikkutunneilla (#Palju) parkkiryhmäläisten kesken. Ehdotuksia priorisoitiin, sillä kuitenkin resurssit myös meillä ovat rajalliset ja siitä syystä mm. LED-valoseinä Parkin alakertaan jäi haaveeksi.

Saadun palautteen perusteella Parkille hankittiin täysin uudet pöydät, jotka soveltuvat mm. hyvin pöytäjuhlien järjestämiseen ja loppuvuodesta myös lämpöä tuottaneet ja osittain hajonneet värivalot vaihdettiin uusiin LED-valoihin. Myös alakerran seinät olivat saaneet aikojen saatossa kolhuja ja seinien sinistä väriä kuvailtiin ”lastenkerhomaisen” siniseksi, joten kesällä järjestettiin maalaustalkoot. Päivän sisällä kaikki pääsivät sutimaan ihan urakalla ja moni totesikin, että maalaaminen on oikeastaan ihan terapeuttista toimintaa krapulassa. Myös yläkerran terassi oli hävyttömän huonossa kunnossa. Pinnat hiottiin lähes täysin, jonka jälkeen ne käsiteltiin maalilla ja öljyllä ja muutos on kun yön ja päivän välillä.

Palautetta oli myös tullut yläkerran saunatiloista ja toiveena oli, että niitä voisi vähän piristää. 10 vuotta sitten tilan värimaailman suunnitellut henkilö on ihmetyttänyt valinnoillaan Parkin käyttäjiä. Tämän maanläheisen värimaailman luonut henkilö kuitenkin suunnittelee nykyään Marimekolle kankaita. Yläkerran myllerrys laitettiin käytiin asentamalla oleskelutilaan uusi isompi TV ja ensi vuonna olisi tarkoitus sisustaa kyseinen huone uudelleen. Parkin kulunvalvonta oli reistaillut jo jonkin aikaa ja kun kesällä joku päätti käyttää Parkkia omin luvin, tuli mitta täynneen vanhasta järjestelmästä ja tilalle hankittiin uusi päivitetty versio.

Kaikissa näissä ja monissa muissakin hommissa parkkiryhmä on ollut mukana ja heitä harvoin erikseen kiitetään siitä, että he pitävät Parkista huolto ja kehittävät sitä eteenpäin. Ensi vuonna itselläni tehtävät Turun KY:n hallituksessa vaihtuvat, mutta uusi kuntamestari tulee jatkamaan siitä, mihin tänä vuonna jäätiin.

Ps. Valojen vaihtojen yhteydessä Parkille hankittiin myös jotain muuta uutta kivaa! Luvassa on entistäkin sumeampaa menoa Parkilla…

276 (1)

 

Santeri Kangas

Kuntamestari

Kuntamestari@tuky.fi