Niin uudet puput kuin monet vanhemmatkin TuKYläiset saattavat ihmetellä, että mitä hyötyä ylioppilaskuntatoiminnasta oikein on? Omasta puolestani voin vastata, että sen lisäksi, että saa tehdä asioita kanssaopiskelijoiden hyväksi, pääsee ylioppilaskunnassa treenaamaan luennoilla opittua teoriaa käytännössä.

LTY:t (niin A:t kuin B:kin) – Toimijaryhmissä pääsee testaamaan peruskirjanpidon taidon, taloustoimikunnassa kokonaisvaltaisen vastuullisen taloudenhallinnan, hallitus käy läpi yhdessä talton kanssa ylioppilaskunnan budjetin, tilinpäätöksen ja taseen ja taloussihteeri tekee ja valmistelee kaiken tämän.  Edustajistossa sitten tehdään lopulliset päätökset.

MA18/YR6/JO13 Projektijohtaminen – Toimit sitten toimijaryhmässä tai TuKY.n hallinnossa koko toiminta koostuu erilaisista ja erikokoisista projekteista Pikkulaskiaisesta ja vuosijuhlista edustajistovaalien järjestämiseen ja viikon kestävän Nesu-seminaarin järjestelyyn.

SV7 Kokous- ja neuvottelutaito – Pöytääminen, eriävä mielipide, ponsiesitys ja puheenjohtajana toimiminen ovat kaikki tulleet tutuiksi ylioppilaskunnan eri elimien kokouksissa. Nämä opit taskussa on hyvä jatkaa työelämään.

SV8 Argumentaatio ja väittely – Opiskelijoiden edunvalvontaa tehtäessä hyvät argumentaatiotaidot ovat kultaakin tärkeämmät. Juupas-eipäs –menetelmällä ei edunvalvonnassa saavuteta positiivisia tuloksia.

MA2 Kuluttajan ja organisaation ostokäyttäytyminen – Miten saada seuraavan keskiviikon bileet loppuunmyytyä? Miten houkutella uusia yhteistyöyrityksiä TuKYlle?

JO3 Organisaatioteoria – Se, että on päässyt perehtymään suhteellisen pienen, mutta erittäin aktiivisen organisaation kulttuuriin, toimintatapoihin, historiaan, perinteisiin ja arvoihin sekä nyt yliopistojen ja ylioppilaskuntien yhdistyessä johtamaan organisaation muutosta, ei varmasti mene hukkaan.

JO5 Henkilöstöjohtamisen käytännöt – Hallituksen puheenjohtaja toimii pääsihteerin esimiehenä ja johtaa tietysti omaa hallitustaan. Kokemusta on kertynyt työhaastatteluista myös sieltä pöydän toiselta puolelta.

TJ2 Uuden median työkalut – Toimijaryhmien tiedottajia koulutetaan ylioppilaskunnan toimesta, jotta bilemainokset ovat mahdollisimman houkuttelevia. Tiedotussihteeri puolestaan vastaa kaikesta ylioppilaskunnan graafisesta materiaalista.

LOG14 Jakelun johtaminen – Kaikki Montun baaritiskin takana olleet tietävät, että oluen jakaminen Montun baarin jonossa kättään ojentavalle janoistakin janoisemmalle kylterilaumalle vaatii tarkkaa jakelun johtamista.

Tässä vain muutamia esimerkkejä siitä, kuinka monipuolista TuKYn toiminta on. Lähde siis rohkeasti mukaan!!