Viime aikoina hallitusblogissa on keskitytty enemmän ns. vakaviin asioihin. Ja ei siinä, onhan nämä toki tärkeitä asioita tuoda esille ja keskustella, mutta välillä on mukava jättää nämä syrjään ja pohtia hieman hauskanpitoa. Sehän lopulta on koko TuKYn tarkoitus, tarjota jäsenilleen hauska ja unohtumaton opiskeluaika. Ja mikä olisikaan parempi aihe hauskanpidosta puhuttaessa, kuin opiskelijavappu.

Tänäkin keväänä TuKY tarjoaa toinen toistaan hauskempia ja hurjempia vappujuhlia. Tänä vuonna on käytännössä kaksi vaihtoehtoista tapaa aloittaa vapunjuhlinta. KY-Sport järjestää legendaariset, Olympialaisia edeltäneet kisailunsa, KYlumpialaiset 20.4. Samppalinnan kisapuistossa. Luvassa on varmasti jälleen sekä hampaat irvessä käytävää kisailua eri maiden, kuten Pääsiäissaarten ja Natsisaksan välillä, kuin myös leppoista ajanvietettä hauskojen lajien parissa. Suurin jännitys kohdistuu kuitenkin Tellukseen. Mercan kahvipöydissä on käynyt kova kuhina ja vedonlyönti siitä, pystyykö Tellus ottamaan jo KOLMANNEN peräkkäisen voittonsa ja tekemällä näin KYlumpialaishistoriaa.

Historiallinen tulee varmasti olemaan myös oman jaostoni NESUn järjestämä Vappurundi. Rundi starttaa Turusta samana päivänä KYlumpialaisten kanssa, eli keskiviikkona 20.4. Huikeaa meininkiä tarjoavan ja koko maata vavisuttavan kahden minibussin karavaanin reittinä on tänä vuonna Vaasa-Oulu-Tampere-Helsinki. Jokaisella paikkakunnalla järjestetään NESU-sitsit peräkkäisinä päivinä, joten hulinaa varmasti riittää. Mutta jopa vielä enemmän viihdykettä tarjoavat matkan varrella tehtävät yllätysvierailut, kuten viimevuoden vierailut Säkylän sotkuun ja Koskenkorvan viinatehtaalle.

Rundilta palataan Turkuun 24. päivä, joten kovimmilla vapunviettäjillä jää ainoastaan yksi palautumispäivä ennen maanantaina 25. päivä järjestettäviä Trivial Perseitä. Huhujen mukaan KYSS on viime vuodesta viisastumatta jälleen osallistumassa tähän P-Klubin järjestämään vappuviikon aloittavaan juhlaan omalla saunabussillaan. Ei voi muuta sanoa, kuin sääliksi käy niitä henkilöitä jotka joutuvat tämän bussin ajoreitille kyseisenä iltana.

Ja jotta pääsiäislomalla ei pääsisi riittävästi lepäilemään, järjestetään pääsiäisloman viimeisenä päivänä keskiviikkona 27.4 Megafestit. Nämä kaikkien jaostojen yhdessä järjestämät bailut palauttavat perinteikkään Megafestin takaisin vappuviikolle.

Perjantaina 29.4. NESU järjestää legendaarisen Pläjäyksen. Pläjäys on kutsuvierastapahtuma, johon kutsutaan TuKYn aktiivisia toimijoita, vanhoja NESUlaisia, sekä ulkopaikkakuntalaisia NESUja. Pläjäyksen pääsisältönä on tietenkin vanhan NESU-hallituksen juottaminen eläkkeelle kostein menoin. Tänä vuonna tullaan panostamaan myös kutsuvieraiden kestitsemiseen. Huhujen mukaan ohjelmassa olisi Monttu-sitsit.

Vappuaattona luvassa on perinteiden mukaisesti lakitus taidemuseolla sekä Ulkkiksen sikamaiset vappujuhlat, SikaWappu. Sikawappu järjestetään hyväksi todetulla yhdistelmällä Parkki-Monttu-Parkki-bileinä.Kruununa vapun juhlinnalle toimii vappupäivän brunssi Vartiovuoren mäellä kaikkien muiden juhlijoiden seassa. Tästä eivät juhlat parane. 

Juho Lassila

Kirjoittaja on pyrkinyt olemaan hallituksen hassuttelija-vastaava, mutta on päätynyt lähinnä ohjesääntövastaavaksi. Lisäksi kirjoittaja on pyrkinyt kovasti peittämään omaa laskiksenlukija / Aktiivan puheenjohtaja-taustaansa hankkimalla Omenatietokoneen ja käyttämällä emohuiveja, tässäkään kuitenkaan onnistumatta.