Olin yksi osallistujista lauantai-iltana Sigyn-salissa järjestetyssä konsertissa. Syy, miksi kerron teille tekemisistäni liittyy  siihen paljon puhuttuun TuKY-henkeen. Jos kyseinen termi aiheuttaa mielipahaa, otan osaa ja kehoitan lopettamaan tämän tekstin lukemisen tähän.

 
Salissa esiintyi Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan kuoron Cantus Mercurialiksen oheistuotteena syntynyt mieskvartetti, Mercanto eri kokoonpanoissa sekä muutamia heidän ystäviään vuosien varrelta. Kvartetin kokoonpano on vuosien aikana muuttunut huomattavan paljon ja esiintymässä oli runsaasti ihmisiä eri vuosikymmeniltä. Mukana oli myös kauniimman sukupuolen edustusta, esimerkiksi kokoonpano nimeltä Nitrotytöt. Kyseinen naisseitsikko esiintyi yhdessä 80-luvun alussa, ja lauantaina oli heidän ensimmäinen esiintymisensä yhdessä kahdeksankymmentäluvun puolivälin jälkeen. Se tekee yli 25 vuotta. Neljännesvuosisadan. Minä en ollut vielä edes syntynyt silloin. 

Kaikissa illan mahtavissa esityksissä oli nähtävissä ystävyys, intohimo ja esiintymisestä nauttiminen. En voinut kuin ajatella, että vaikka opiskeluaika on suhteellisen lyhyt, voivat näiden muutamien vuosien aikana tehdyt ystävyydet kestää läpi koko elämän. Tällainen, vuosikymmeniä kestävä ystävyys on mielestäni ääriesimerkki siitä, kuinka vahvaa voi TuKY-henki olla.

Mercanto järjesti konsertin juhliakseen 60-vuotiasta Turun KY:tä. Konsertin tuotto tullaan lahjoittamaan TuKY ry:lle vuosijuhlissa. Haluan vielä kerran koko TuKY:n puolesta kiittää Mercantoa ystävineen ja esittää erityiskiitokset myös Lotta Kalevalle mahtavista järjestelyistä!

 

ps. Blogin otsikko juontaa nimensä eräästä Mercanton esittämästä, varsin vetävästä kipaleesta nimeltään "Tule kanssani kylpyyn". Erään tulkinnan löydät esimerkiksi täältä: 
Bamberos – Tule kanssani kylpyyn (Spotify-linkki)