Jos kysyy ihmisiltä, niin useimmat tunnustautuvat varmasti kesäihmisiksi: aurinkoiset päivät rannalla, jäätelöaltaiden uudet maut ja  joillakin onnekkailla mahdollisuus reissata ympäri maita ja mantuja. Silti joka vuosi koittaa syksy: kiireet, kirkasvalolamput ja alkava kaamosmasennus – vaiko sittenkin mahdollisuus aloittaa uusi harrastus vaikkapa liittymällä johonkin harrasteryhmään, innostua gradusta tai suunnitella ulkomaanreissua vaihdossa olevien kavereiden luo? Sinä päätät, ainakin osittain!

Tässä kohtaa on toki helppo miettiä, että joopa joo, helpommin sanottu kuin tehty. Rahaa jää opintotuen ja opintolainan jälkeen pari ryppyistä kympin seteliä, pitäisi suorittaa pupujen kanssa sellaisia kursseja kuin TKMY1 ja pakolliset laskiksen kurssit, ja KY-Sportin viikkolenkillekään ei jaksa lähteä kun vettä tulee kuin saavista. Anellessasi luennoitsijalta sähköpostitse armoa poissolorajojen paukkuessa saatat ehkä miettiä, että piru vie, mikä tässä syksyssä on niin hienoa, että se saa kaverit hehkuttamaan Facebookissa jokaikisten kissanristiäisten jälkeen, ja kuinka niillä on edes rahaa juosta tapahtumasta tapahtumaan? Kuinka ne ylipäänsä selviävät kursseistaan, kun itsekään ei meinaa?

Onneksi koulukiireeseen ja samanaikaiseen ”ei mulla ole tekemistä”-dilemmaan  on ratkaisu –internet. Aloita vaikka sivustoilta www.tuky.fi ja http://www.tyy.fi/alayhdistykset/harrastusyhdistykset. Jos kaipaat rentoutusta, miten olisi astangajooga? Ehkäpä haluat keskustella sijoittamisesta KY-Kasinon seurassa? Vaiko kenties leffailta Kulttiksen parissa tai pupusyksyn eläminen uudelleen Ulkkiksen bileissä? Mikäli mikään mainituista ei kolahtanut, käy ihmeessä läpi loput n. 50 harrasteryhmää. Useimmissa toimiminen on lähes ilmaista, ja, mikä parasta, voit harrastaa juuri kuin sinulle sopii! Kaikki riennot eivät siis suinkaan estä osallistumista Irman matematiikan luennolle seuraavana aamuna kello 8.30 pahan olon vuoksi. Kuulostaa lähes yhtä hyvältä kuin TV-Shopin lupaukset, mutta tämä toimii – oikeasti.

Eli siis – tilaa syysmasennuksen karkoitus jo tänään!