Tiukan mämmi- ja suklaamunakuurin jälkeen on taas aika palata normaaliin päiväjärjestykseen. Kuten joku saattoi huomatakin, myös hallitus piti hieman taukoa, mistä johtuen esimerkiksi kyräilijä-viikkotiedotetta ei muutamaan viikkoon saapunut. Kaikesta huolimatta loman aikana tapahtui myös paljon kehitystä. Esimerkiksi Turun, kenties koko Suomen, tuorein hissi löysi vihdoin tiensä Parkille. Nyt kannattaakin lähteä Myllysillan sijaan ihailemaan tätä rakennustekniikan uusinta saavutusta, koeajoja tosin ei ole tarjolla.

Kesän saapuessa vapun lisäksi myös toinen kylterin elämään suuresti vaikuttava tapahtuma, TuKY ry:n kevätkokous, tulee ajankohtaiseksi. Näin kokouksen alla on TuKY:n sivuilla alkanut tapahtumaan positiivista liikehdintää ja huomionarvoisia asioita on noussut pinnalle. Keskustelu on tuntunut pyörivän pitkälti uusien Parkin sääntöjen ympärillä, joista varmasti tullaan kevätkokouksessa vielä keskustelemaan. Viittaukset sanelupolitiikkaan ovat kuitenkin turhia, mutta puute kunnollisista foorumeista jäsenten ja hallituksen välillä on tosiseikka. Sivuillamme asialliset kommentit usein hukkuvat epäasiallisten herjausten keskellä, mitkä eivät ainakaan auta rakentamaan parempaa opiskelijayhteisöä. Esityksiä laadittaessa kaikkien kuuleminen on toki tavoiteltavaa, mutta jo kahdentoista ihmisenkin voimin pohdinnat venyvät monen tunnin väittelyiksi. Ajatuksia ja ehdotuksia siis otetaan vastaan.

Jos tunnet, että uudet säännöt tai mikä tahansa muu asia ei sinua miellytä, ole aktiivinen ja tuo äänesi kuuluviin yhdistyksen kokouksessa. Tietysti jokainen voi myös vapaasti tulla kuuntelemaan ja ottamaan selvää ajankohtaisista asioista, puhepakkoa ei ole. Kokous järjestetään 26.4. klo 18.00 alkaen luentosalissa Ls01, siellä kaikilla yhdistyksen jäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus, joten miksipä et niitä käyttäisi?

 

Antti Napola

Liikuntavastaava