Näin vuosijuhlien alla alkaa kulunut syyskausi ollapikkuhiljaa paketissa. Uudet puput on otettu mukaan toimintaan, kastettuasianmukaisesti ja nakitettu erilaisiin suuriin projekteihin PikkulaskiaisestaSpeksiin. Vuosijuhlien jälkeen voikin sanoa syyskauden väistyvän ja niinsanotun pikkujoulukauden alkavan.

Pikkujoulukauteen kuuluu nyt viime vuodesta lähtien glöginhuuruisten saunailtojen lisäksi monilla toimijoilla halva eli hallituksen vaihto.Pesteihin hakemisesta ja aktiivisuudesta on tässä blogissa puhuttu joriittämiin, joten kirjoitan mieluummin eri aiheesta ja kerron TuKYn vähemmäntunnetuista pesteistä.

Oma lapseni Parkkiryhmä on tänä vuonna nostanut profiiliaanmelko paljon, ja moni jäsen jo tunteekin Parkkiryhmän. Silti vielä usein kuulenryhmääni kuvattavan sanoilla mystinen tai rooliltaan epäselvä. Lyhyestisanottuna Parkkiryhmä huolehtii Parkin siisteydestä ohjeistamalla ja valvomallakäyttäjien toimintaa. Parkkiryhmä myös kehittää Parkin toimintaa ja ylläpitääParkin tilojen kuntoa sekä ajantasaisuutta. Tätä tarkoitusta toteutetaanviikottaisilla kokouksilla ja vastuuviikoilla, tekemällä tukkukeikkoja ja muitakauppareissuja tarvittaessa, järjestämällä Parkkitalkoita ja Parkkikoulutuksiajne. Parkkiryhmä muuten piti rekrytointitilaisuuden viime viikolla; uudetjäsenet Parkkiryhmään valitsee TuKYn hallitus seuraavassa kokouksessaan ensikeskiviikkona ja valitut julkaistaan näillä nettisivuilla sen jälkeen.

TuKYllä on muutamia muitakin toimijoita, joita jäsenistö taiyhdistyksen kokous ei valitse suoraan. Näitä ovat muun muassa TaloustoimikuntaTalTo, TuKYn yritysten (KY-Dealing ja Legioona) hallitukset, vuosijuhlatiimi,yrityssuhdevaliokunta ja muutamat avainpestit kuten Speksin tai Pikkulaskiaisenylimmät vetäjät ja TuKYn Webmaster. Parkkiryhmän ohella ne ovatkin pitkältituki-toimintoja, projektin johtajuuksia tai asiantuntijatehtäviä, minkä takianiihin haetaan enemmän niin kuin työpaikkaan ja vähemmän niin kuinluottamustehtäviin.

Lisäksi TuKYstä löytyy vieläpä pestejä, joita ei välttämättäedes virallisesti ole olemassa tai joita ei suoraan mieltäisi TuKYynliittyviksi. Tästä hyvänä esimerkkinä on jokaisesta vuosikurssista esiinnousevaValokuvaaja, joka jollakin käsittämättömällä tavalla valikoituu joka vuosiuusien opiskelijoiden joukosta ilman mitään hakuja tai vaaleja. Tällaisiinpesteihin voidaan lukea myös erilaiset pestit TYYssä ja sen valiokunnissa.Nehän eivät varsinaisesti ole TuKY-pestejä, mutta TuKYssäkin tottakai seurataanpolitiikkaa myös oman organisaation rajoilla.

Itselleen voi halutessaan helposti myös luoda pestin taiehdottaa jonkin toiminnan aloittamista. Esimerkiksi viime keväänä perustettuPokeriklubi aloitti täysin tyhjästä. Joka vuosi syntyy uuttaa toimintaa javastaavasti vanhaa unohdetaan. TuKY-Datan suurta suosiota viime keväällä saavuttaneetParkkilanit olivat seurausta eräästä kyseisen toimijan kokouksessa käydystäkeskustelusta ja keskustelun aloitti joku ihan tavallinen rivijäsen. Wiiniklubiei tietääkseni moneen vuoteen ole tehnyt omaa kotiviiniä, mutta jos pariinnokasta menee sitä ko. toimijan kokoukseen ehdottamaan, niin varmasti saadaanuutta vuosikertaa vihdoin tulemaan. Itse aion ainakin pitää huolta, ettäKY-Sport järjestää vielä joskus kroketti-turnauksen Parkin takapihalla.

Jos haluat tietää lisää jonkin mystisen toimijan toiminnasta,tai vaikka oman toimijan perustamisesta, jätä kommenttisi kirjoituksen alleniin palaan asiaan.

Arttu