Jepjep, molemmat ihmiselämälle olennaiset elimet tarvitsevat säännölliset annoksensa – toinen valoa ja toinen ravintoa. Aurinko on viime viikkoina suonut valoaan varsin vaihtelevasti säätilojen vaihdellessa kirkkaista paukkupakkasista harmaaseen nollakeliin. Rannikkoilmaston vaihtelusta huolimatta yksi on kuitenkin varmaa: suunta on taas vääjäämättä kohti valoisampaa kesää. 🙂

No entäs se maha? Tätä täytyy hakea vähän kauempaa. Ensinnäkin ajattelin muistuttaa vielä kerran viime vuoden lopulla KELA:n taholta tulleesta ilouutisesta: Puolison tulot eivät vuoden alusta lähtien enää vaikuta opintotuen asumislisään (ks. tiedote täällä). Tämä paljon parjatun byrokratiakukkasen kaivattu korjaus auttaa pariskuntien lisäksi myös asunnon jakavia vastakkaista sukupuolta olevia kämppiksiä. Enää ei kämppisten siis tarvitse selitellä KELA:n virkailijoille, kuka kellistää rankansa missäkin ja kenen ruokia kukin mahaansa syö.

Ruoka ja raha liittyvät myös seuraavaan, vaikutukseltaan ylioppilaskunnassamme varmasti laajempaan ilouutiseen: Opiskelija-aterian hinta säilyy näillä näkymin TuKY:n jäsenille nykyisellään (2,35€) kuluvan lukuvuoden loppuun asti. Hinnoista ja Fazer Amican sopimuksen jatkosta molemmin puolin joulua käydyt neuvottelut ovat enää viime silausta vailla, lisää aiheesta tiedotetaan heti lopullisen sopimuksen synnyttyä.
Varmasti useita Montun vakiruokailijoita vaivannut ruokalippujen puute on liittynyt juurikin näihin neuvotteluihin, mutta nyt lippuja on tilattu ja niiden pitäisi saapua Monttuun aivan lähipäivinä, ehkä jo huomenna.

Ravitsevaa ruokaa tarvitaan mahantäytteeksi toki myös koulun ulkopuolella. Ruoanlaitto kotona on parhaimmillaan paitsi luovaa soveltamista, myös hyvä tapa rentoutua opiskelun ja muiden kotiaskareiden lomassa. Mikäli et kuitenkaan oikein tiedä mistä ja miten kotikokkailun voisi aloittaa, voit hakea asiantuntevia neuvoja ja käytännön ohjeita esimerkiksi Varsinais-Suomen Marttojen helmi- ja maaliskuussa järjestämiltä ruoanlaittokursseilta. Katso lisätietoja aloittelijoille suunnatuista kursseista osoitteesta http://www.martat.fi/jarjesto/alueellinen_toiminta/varsinais-suomi/ tai keskustelupalstan ilmoituksesta!