Jokainen TuKY ry:n jäsen on todennäköisesti oma-aloitteisesti valinnut opinahjokseen juuri kauppakorkeakoulun ja kaupalliseen tutkintoon johtavat opinnot. Yhdistyksenä TuKY ry pyrkii ajamaan jäsenistömme ja Turun kauppakorkeakoulun koko opiskelijakunnan etuja ja mahdollistaa toiminnan ja tapahtumat, jotka omalta osaltaan ovat luomassa opiskeluajasta ikimuistoista. Kaiken toiminnan mahdollistaa aktiivinen ja luottamustoimissa vastuuta ottava jäsenistömme.

Kauppatieteiden maisterin tutkintoa pidetään yleisesti arvostettuna ja hyödyllisenä, minkä lisäksi se mahdollistaa valmistumisen jälkeen työllistymisen mitä erinäisimpiin tehtäviin. Pääasiallisesti kauppatieteilijöitä kuitenkin kiinnostanee, ainakin jossain määrin, raha ja sen tekeminen. Tästä kielii myös kauppakorkeakoulumme halutuin pääaine: laskentatoimi ja rahoitus. Toki suurin osa lukee edelleen muita aineita, mutta lähes jokaisen kylterin ajatukset ovat varmasti tulevaisuuden suhteen hyvässä ja mielenkiintoisessa työpaikassa sekä yrityselämässä menestymisessä.

TuKY ry ja sen omistamat yritykset tarjoavat mitä parhaimmat edellytykset kehittää ammatillista osaamista ja hankkia arvokasta työkokemusta jopa koulutustamme vastaavista työtehtävistä. TuKY ry:n toiminnanjohtaja vastaa yhdistyksen juoksevista asioista ja tekee töitä taloushallinnon sekä muiden hyödyllisten asioiden parissa. Taloustoimikunta huolehtii erityisesti rahoitussalkusta ja toimii muutoinkin neuvoa-antavana elimenä yhdistyksen talouskysymyksissä. Mikäpä olisi parempaa rahoitusalan osaamisen kehittämistä kuin jo työelämässä olevien ekonomien kanssa talousasioiden pohdiskelu? Tämän lisäksi yhdistyksen hallituksen yrityssuhdevastaava ja yrityssuhdetiimi luovat kontakteja yritysmaailmaan, neuvottelevat yhdistykselle yhteistyösopimuksia ja mahdollistavat samalla jopa hyvän kesätyöpaikan saannin itselle näitä kontakteja hyödyntäen.

KY-Dealing tarjoaa täysiverisen osakeyhtiön oppimisympäristöksi työtehtävissä toimiville kyltereille ja tarjoaa myös mahdollisuuden koulutuksen kannalta hyödyllisiin työtehtäviin opiskelun ohella. Niin toimitusjohtaja kuin talous-, markkinointi- ja valmennuspäällikötkin ovat kaikki opiskelijoita, jonka lisäksi myös KY-Dealingin aktiivinen hallitus on täynnä nykyisiä ja entisiä TuKY-aktiiveja. Työtehtäviä on tarjolla kylterille pääaineesta riippumatta ja cv-merkintä esimerkiksi talouspäällikkönä toimisesta opiskeluajalta toimii valtavana kilpailuvalttina tulevissa työhaastatteluissa.

Erityisen mielenkiintoista tästä yhtälöstä tekee se, että vaikka useista edellä mainituista tehtävistä maksetaan palkkaa ja niiden uskoisi olevan juuri sitä mihin kyltereillä on tulevaisuuden työllistymisen kannalta kiinnostusta, on KY-Dealingillä ollut aiemmin haasteita esimerkiksi talouspäällikön saamisessa, eikä TuKY ry:n toiminnanjohtajaksikaan hakemuksia reilu vuosi sitten tullut liiaksi asti. Taloustoimikuntaa kohtaan ei ollut valtaisaa hakijaryntäystä eikä hallituksen yrityssuhdevastaavan pestiin ennen syyskokouksen loppupuoliskoa ollut ilmaantunut yhtään hakijaa. Yrityssuhdetiimiinkin hakijoita oli vähemmän kuin tarjolla olleita paikkoja.

Itse en keksi vastausta siihen miksi näin on. Kysymys tuskin on siitä, ettäkö työkokemus ja palkka eivät kyltereitä kiinnostaisi. Aktiivisuudestakaan sen ei luulisi olevan kiinni, kun yhdistyksemme toiminnassa kuitenkin toimii vapaaehtoisvoimin useista vuosikursseista lähemmäs sata henkilöä.

KY-Dealingin talouspäällikön haku on auki ja noin viikon kuluttua aukeaa haku TuKY ry:n toiminnanjohtajaksi – toivottavasti kevään hakuähky ei iske päälle ja jäsenistöstämme löytyy näihin pesteihin innokkaita sekä osaavia hakijoita jäsenistöstämme kehittämään omaa ammatillista osaamistaan ja mahdollistamaan yhdistyksemme entistä valoisamman tulevaisuuden.

 

Tommi-Juhani Jokinen

Kirjoittaja on TuKY ry:n varapuheenjohtaja ja tahtoo osallistaa tunnistettavia sekä anonyymeja nimimerkkejä saadakseen vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.