Kuten edellisistäkin blogeista on käynyt ilmi, moni asia muuttui kun TuKY menetti ylioppilaskuntastatuksensa. Yksi suurimmista muutoksista liittyy siihen, että tuloistamme katosi melko suuri osa. Hallitus, ja erityisesti allekirjoittanut, koittaa miettiä miten TuKY:n toiminta turvataan jatkossa ja mielellään kasvatetaan entisestään. Tämä vaatii täysin uusia ajatuksia ja vanhojen tehostamisia.

TuKY:n omaisuudesta suurin osa koostuu Parkista, yrityksistä ja muista sijoituksista. Kauniisti sanottuna Parkki tuottaa sellaista arvoa, jota ei voi rahalla mitata. Kyynisemmin ilmaistuna Parkin ylläpito maksaa aika paljon. Näiden muiden omaisuuserien pitäisi siis tuottaa siten, että saamme kaikki kulut katettua. Yrityksiä on tällä hetkellä kolme: KY-Dealing, joka pyörittää mm. Wanhaa Narikkaa ja http://www.paasykoekirjat.fi -sivustoa, Valmennusakatemia Proffa, jolla on normaalin kontaktiopetuskurssien lisäksi myös verkkokurssi osoitteessa http://www.verkkoakatemia.com, sekä yrityksistämme suurin, Legioona, joka toimii henkilöstönvuokrausalalla. KY-Dealing ja Valmennusakatemia fuusioituvat tämän kevään aikana (takaisin) yhdeksi yritykseksi. Huomioikaa myös, että tällä hetkellä on käynnissä kampanja, jossa jokaisesta Valmennusakatemian kurssille rekrytoidystä henkilöstä saa kahden viikon ilmaiset lounaat Montussa.

Onneksi tulojen pienenemisen yhteydessä myös menot pienenivät. Nykyään emme työllistä enää kuin yhden osa-aikaisen henkilön. Työmäärä tosin ei pienentynyt samassa suhteessa, mutta onneksi työn tehokkkus on kasvanut eksponentiaalisesti

Uusi taloustoimikunta aloittaa myös kautensa virallisesti keskiviikkona. Taloustoimikunta, tai tuttavallisemmin Talto on se elin, joka suunnittelee TuKY:n talouden pitkän aikavälin tulevaisuutta. Taloustoimikunnassa vaikuttaa ensi kaudella ihmisiä, joilla on erityisen hyvä käsitys TuKY:n talouden historiasta ja tämän hetken tilanteesta. Haasteena on kääntää tämä tietotaito myös kestäväksi tulevaisuuden menestykseksi.

Yksi tämän vuoden strategisista pääpainopisteistä on talouden turvaaminen. Asiat ovat hyvällä mallilla, mutta lopuksi haluan vielä heittää pallon jäsenistölle. Mikäli haluatte mukaan rakentamaa TuKY:n tulevaisuuden taloutta, lähtekää mukaan toimintaan. Keinoja on monia. Yristyssuhdevaliokunta hakee tällä hetkellä jäseni, rekrytoikaa tuttuja kursseillemme ja hakekaa yritystemme projekteihin. Jos saatte idean varainhankintaan, tulkaa nykäisemään hihasta. Hyvällä idealla voi esimerkiksi työllistää itsensä, kuten yritystemme alkutaipaleet todistavat.

 

Joona Rauhamäki

Talousvastaava