Kymmenet opiskelijat jonottamassa koululla läpi yön. Tuttu näky yliopistolla, mutta onneksi kylterit harrastavat tätä vain kerran vuodessa. Kyseessä ei siis ollut kurssi-ilmoittautuminen, vaan wuosijuhlalippujen jonotus. Jälleen kerran lippuja odotus kesti läpi yön ja vain onnekkaimmat lunastivat omansa Turun kauppatieteiden ylioppilaiden 60. Wuosijuhliin. Jonotus ei varmasti ollut turhaa, sillä onhan kyseessä vuoden suurimmat ja varmasti kauneimmat juhlat.

Wuosijuhlaviikko starttasi tänään juhlaviikon avajaisilla, jossa ansioituneille jäsenille myönnettiin huomionosoituksia ja muisteltiin Turun KY:n historiaa. Juhlapuhujana toimi yksi ansioituneimmista TuKY-toimijoista, Antti Paasio, joka kertoi monta värikästä tarinaa Turun kauppakorkeakoulun ja ylioppilaskunnan historiasta.

Kuitenkin avajaiset olivat vain startti kohti viikon kliimaksia, nimittäin wuosijuhlia. Ja vielä ennen niitä on paljon tehtävää. Ensinnäkin useimmilla meistä on vanhojen tansseista jo useampi vuosi aikaa, joten tanssiaskeleet kannattaa hioa kuntoon ennen sitä. Mutta ei hätää, nimittäin tiistaina järjestetään tanssikurssi, jossa kikapoon tanssikuviot saa varmasti taas lähimuistiin.

Mitä muuta juhlissa pitää osata? Jos käytöstapasi tuntuvat sopivan viime viikon rahvaanjuhliin, kannattaa keskiviikkona suunnata kohti etikettikurssia. Sieltä käytöstavat kumpuavat sopivasti juhlan ajaksi mieleen, jotta ne voi taas sportti-silliksellä siirtää unholaan.

Tanssikuviot ja etiketti, tsek. Enää juhlavermeet kuntoon ja odottamaan wuosijuhlia!

 

Antti Napola