Turun yliopiston ylioppilaskunnan uusi edustajisto kokousti keskiviikkona 9.12.09 ja päätti mm. henkilövalinnoista.

Kokousta edelsi ryhmien tiukat hallitusneuvottelut, näistä paikoista neuvotellessa myös muut kuin lautapinot vaihtoivat omistajaa. Hallituksen muodostaminen aloitettiin puheenjohtajan valinnalla. Vastaan asettuikin kaksi kovaa järjestöjyrää Elias Laitinen ja Isotalo. Mannfolkin julistaessa vaalirauhan alkoivat ehdokkaiden ja kannattajien puheenvuorot. Kannatuspuheenvuorojen joukossa oli loistavia perusteluja kuten ”Elias on hyvä jätkä”. Me Tuky:n edustajat päädyimme ilmeisesti ylipuhutuiksi juuri tämän kommentin vuoksi ja asetuimme Eliaksen taakse. Äänestystulos olikin siinä mielessä tuloksellinen, että Elias lopulta valittiin 30 äänen turvin.

Edustajistosta tuli yhteensä 4 eri listaa, joista hallitus valittiin. Hallitusta muodostaessa viisi paikkaa oli käytännössä jo ennakolta sovittu, vääntö käyntiinkin kuudennesta paikasta. Tietenkin oman hevosemme, Ilkka Marja-Ahon, läpi meneminen jännitti siinä määrin, että kokouksessa saattaa tapahtua mitä tahansa, mutta äänestettäessä TuKY:n keskuudessa vallitsi käsin kosketeltava rauhallisuus hienosti menneiden neuvottelujen vuoksi. Äänestys päätyi kahdelle kierrokselle ja lopulta tulos saatiin selvitettyä. Edustajisto päätyi valitsemaan kuusi kokenutta ylioppilaskunta aktiivia joukostaan, hallituskaudelle 2010 päätyivät Kallunki, Marja-aho, Uusi-Oukari, Elenius, Karilainen, Lahoniitty ja Salonen.  Onnea ja menestystä Ilkalle! Tuky:n neuvotteluja pöydässä hoitivat menestyneesti Antti Jokela ja Ville Valkonen, tästä suuri kiitos heille!

Taloustoimikunnan valintaan liittyi useita TuKYa kiinnostavia pestejä. Ville Valkoinen asettui ehdolle puheenjohtajaksi ja Joona Rauhamäki taloustoimikunnan jäseneksi. Toimikunnan puheenjohtaja kilpaan ilmoittautui myös Tuomi Liljenbäck, vanhan polven konkari, jonka toiminnan värikirjo TYYssä  käsittää kaikki sateenkaaren värit. Villen lobbaaminen toimeen oli lähtenyt liikkeelle pirteästi ja kannatusta löytyi jopa puoluerajoja ylittäen. Lopputuloksena kuitenkin täpärä tappio ääni 21-20. Tästä haluan kuitenkin huomauttaa, että tappio on jäänyt niin tiukaksi niin kovalle vastustajalle, että tappio ei voi kirvoittaa mieliä liikaa. Toisaalta tähtäimen voikin asettaa jo seuraavaan kauteen, koska Villellä on toivon mukaan halua ja pyrkimystä seuraavalla kaudella toimeen.

Teemu Kinos
Vrpj.
TuKY- ryhmä