Viime aikoina blogeissa ja muualla TuKY:n nettisivuilla on ollut keskustelua TuKYn luottamus- ja työtehtävistä. Toiset näkevät TuKY-tehtävät hyvänä mahdollisuutena päästä vaikuttamaan opiskelijoihin asioihin tai harjoittelemaan työelämän ja tulevaisuuden taitoja, toiset taas haluavat käyttää vapaa-aikansa johonkin muuhun. TuKY kuitenkin kiinnostaa – ei kai kukaan muuten tällä nettisivuilla kävisi.. Itse innostuin jo pupuvuonna TuKYstä, ja siitä asti olenkin käyttänyt paljon aikaa erinäköisissä luottamus- ja nyt viimeisimpänä työtehtävissä toiminnanjohtajana.

Toiminnanjohtaja työskentelee hallituksen apuna, ja tehtävät tämän reilun vuoden aikana ovat osoittautuneet monipuolisiksi, kuitenkin erityisesti taloushallinnollisiin tehtäviin painottuen. Kiireet seuraavat aikalailla TuKYn kalenteria – kun on paljon tapahtumia, on myös Patrialla paljon tekemistä, kun taas kesällä on todella hiljaista. Keväisin paljon aikaa vie myös tilinpäätöksen ja siihen liittyvien tehtävien tekeminen, syksyisin taas uusien pupujen vastaanottaminen ja vuosijuhliin liittyvät talous-, ym. sekalaiset yleistehtävät.

Nyt vaihtoon lähdön kynnyksellä olen haikein mielin lopettelemassa tämän hetkistä toiminnanjohtajan työtäni. Kuten yllä mainitsinkin, TuKY on vienyt paljon aikaa, mutta silti voin rehellisesti sanoa että olen saanut siitä paljon enemmän. Olen oppinut nykyisessä tehtävässä paljon niin tekemistäni työtehtävistä, kuin myös työelämästä ja yhdessä tekemisestä muiden kanssa. Toiminnanjohtajana olen saanut paljon vastuuta ja muuta arvokasta työkokemusta, mitä kovin usein ei vielä opintojen aikana muualta saa. Olen tutustunut mahtaviin tyyppeihin ja saanut tehdä töitä sellaisessa porukassa, missä ihan jokainen ei voi sanoa töitä tehneensä – tässä rennossa porukassa on saanut nauraa, viettää myös vapaa-aikaa ja sitä mahtavaa opiskelijaelämää.

TuKY se on mikä tekee opiskelijaelämästä opiskelijaelämän, niin vapaa-aikana kuin opintoihinkin liittyen! Kiitos siitä kuuluu niille kaikille jotka ovat tai ovat joskus olleet tekemässä meidän TuKYä – aktiivisille ja vähän vähemmän aktiivisille nykyisille ja entisille toimijoille, bileissä joskus käyneille, KYlluppiin tai kuntalaiskyselyyn vastanneille, palautetta nettisivuilla antaneille ja kaikille jäsenille.

Emma Mikkilä
Toiminnanjohtaja