EVAssa on vuoden aikana keretty tehdä paljon ja hommia on sykitty sekä sopo- että kopo-puolella. Kymmenenhenkinen jaostomme aloitti vuoden ystävänpäiväkampanjalla, kun kaikki halukkaat saivat lähettää poika- tai tyttöystävälle, kaverille tai vaikkapa salaiselle ihastukselle ystävänpäiväkortin. Tätä ystäväkampanjaa jatketaan vielä loppuvuodestakin, kun uudet Hyvä ystävä -julisteet julkaistaan joulukuussa. EVAssa ystävät ovat olleet isona teemana koko vuoden ja niitä on myös saatu vuoden aikana. Kysellessäni kuluneesta vuodesta kertoikin eräs evalainen, että parasta on ollut kaikki ne ihmiset, joihin on päässyt vuoden aikana tutustumaan.

IMG_4519

Keväällä pidettiin huolta myös opiskelijoiden hyvinvoinnista, kun Hyvinvointipäivät järjestettiin maaliskuun alussa. Mukana oli niin liikuntaa, seksiä kuin ruokaakin. Tapahtuma oli onnistunut ja evalaisena oli ihanaa nähdä, miten onnelliseksi voi stressaantuneet opiskelijat tehdä ilmaisella rahkalla, proteiinipatukoilla tai jopa vitamiineilla. Saman fiiliksen sai myös vappuviikolla ensimmäistä kertaa järjestetyssä ZEN-Dayssä, jonne voimansa kuntalaisbailuissa menettäneet darrapeikot ja muut väsyneet ahertajat saapuivat lepäämään ja herkuttelemaan. Ruokaa oli tarjolla enemmän kuin laki sallii ja ensimmäistä kertaa kunnolla lämmittänyt aurinko helli kuntalaisia. Tapahtuma olikin yksi puheenjohtajan suosikeista ja toivon hartaasti, että myös tuleva EVA pääsee järkkäämään yhtä mahtavan tapahtuman kevään aikana.

 

Kesän loputtua ja uusien pupujen astellessa kauppiksen ovista sisään käännettiin katseet kohti pimeneviä syysiltoja ja loppusyksyä. Lokakuun alussa järjestettiin perinteinen EVAn möksä, jossa päästiin taas unohtamaan arjen kiireet ja keskittymään ruokaan, hyvään seuraan ja rentoutumiseen. Mökiltä pääsi palaamaan arkeen taas paremmin levänneenä ja vähemmän stressaantuneena. Myös Halloween-leffaillassa pääsi rentoutumaan, vaikka äänestyksen voittanut kauhuleffa olikin vuosisadan huonoin ja allekirjoittanut nukkui puolet ajasta.

 

Kopo-puolella on vuoden aikana päästy muokkaamaan koulutuspolitiikasta kaikille ymmärrettävää, ylläpidetty suhteita henkilökuntaan ja suunniteltu nettisivuja kopon yksinkertaistamiseksi. EVAn kopo-puoli sai myös paljon kiitosta osakseen, kun tenttikalenteriin saatiin vihdoin kauan kaivattu laskiksen yleinen tenttipäivä. Yhden evalaisen lempparijuttu onkin ollut se, että on päässyt tekemään kopo-juttuja ymmärrettävällä tasolla ja nähnyt, miten muutkin ovat innostuneet usein kaukaisena pysyvästä koulutuspolitiikasta.

12282802_10205315385268976_1767461788_n

 

EVAssa on vuoden aikana päässyt tekemään muita opiskelijoita ilahduttavia ja hyödyttäviä juttuja ja eräs evalainen kertoi, että mahtavinta on ollut nähdä, miten puurtajat unohtaa stressin ja jopa ujoimmat puputkin tulevat mukaan tapahtumiin ja tutustuvat uusiin ihmisiin. Tänä vuonna jäljellä on enää EVAn pikkujoulut maanantaina 30.11., jonka jälkeen nykyinen EVA kiittää ja kumartaa ja antaa ohjat seuraavien käsiin. Ensi vuonna Turun KY:n sosiaalipoliittinen vastaava Inka ja koulutuspoliittinen vastaava Oula tulevat luotsaamaan joukkoa ahkeria ihmisiä, jonka avulla EVAsta kehitetään entistä huikeampi. Haku Edunvalvontajaostoon vuodelle 2016 on auki 3.12. asti, minkä jälkeen pääsemme näkemään, millainen joukko EVAssa ensi vuonna pyörii.

 

Eläköityvä sopo kiittää ja toivottaa sekä uusille evalaisille että muille toimijoille mitä mahtavinta tulevaa vuotta! #nohEVA
Hallituskuva

 

 

Salla Maijala
Sosiaalipoliittinen vastaava
sopo@tuky.fi