Tässä he ovat! Nimittäin vuoden 2016 Speksinäyttelijät. Tutustu ensi vuoden naurattajiin ja merkkaa 6.3. kalenteriisi! Tätä ensi-iltaa et halua missata.

 

Ohjaaja
Emma Bowles

Emma BowlesHello! Olen Emma ja juuri valmistuva teatteri-ilmaisun ohjaaja. 23 vuotta olen ehtinyt kiertää omaa Suomirundia, mutta tammikuussa uuden vuoden päivänä Turku avasi sylinsä ja samalla sysäsi minut speksinäytelmien maailmaan. Ja niin, viime TuKy-Speksin koin katsojanpenkiltä ja nyt istun ohjaajantuolissa! Eikä upeampaa ryhmää voisi ohjaaja pyytää! Huikea speksivuosi edessä, jes!

 

 

Apulaisohjaaja
Idamaria Laine

PSX_20151020_124542Hei kaikki! Ida täällä, 1. vuosikurssi, 21 vuotta, Uudestakaupungista. Enemmän ja vähemmän näyttelijänä olen eri proggiksissa mukana pyörinyt niin kauan kuin muistan (kiitos äiti, että olet joskus silloin teatterikurssislle raahannut), joten Speksiin piti tietysti päästä mukaan. Nyt apulaisohjaajan pääsen toteuttamaan teatterin lisäksi myös toista intohimonani, nimittäin järjestelyä! Meillä on mahtava porukka, tästä tulee hauskaa!

 

Näyttelijät
Lauri Lehtonen

Created with Nokia Smart CamRakas ystäväni John F. Kennedy sanoi minulle kerran: ”Ask not what your Speksi can do for you, ask what you can do for your Speksi”. Toimikoon se minulle ohjenuorana siinä tehtävässä, joka on ohjaaja Emma Bowlesin toimesta, tuottaja Eveliina Maunon hänelle suomin valtuuksin, minun kapeille harteilleni laskettu. Tämä tehtävä on viihdyttää teitä vuoden 2016 TuKY-Speksissä. Tule siis keväällä katsomaan, kun auktoriteettiongelmainen nuori tekee kerrankin mitä käsketään.

 

Julia Fesiuk

minäspeksikuvaTämän syksyn pupunen Kokkolan hoodeilta. Aina valmiina kokeilemaan kaikkea uutta ja mahtavaa ja tottakai heittäytyä täysillä siihen mitä tekee. Ja Speksi oli siinä tapauksessa luonnollisesti heti kiikareissa. Näyttelijäkokemus on niinkin tuoretta kuin ala-asteen joulujuhla, mutta hiukan isommissa näytöksissä ja musikaalissa minut on voinut bongata tanssimasta. Eli lavalle nousu ei kangista minua patsaaksi (jota tottakai voin tarvittaessa kyllä näytellä oikein taidokkaasti) vaan päinvastoin koen vetoa esiintyä ja toteuttaa itseäni. Innolla odottelen mitäs se tulevaisuus pitää sisällään, ja varmuudella voin jo nyt sanoa, että vähintäänkin unohtumaton kokemus luvassa ja vielä huikeampia uusia tuttavuuksia.

 

Julia Lintunen

IMG_0104Heippa, olen Julia, vielä nuori ja viaton pupu. Nelivuotisen teatteriurani tähänastinen huipentuma on ollut äkäisen jäniksen näytteleminen, mutta toivon saavuttavani uuden virstanpylvään TuKY-Speksin pyörteissä. Harjoituksissa tosin olen keskittynyt lähinnä (kiusallisen omakohtaisten) vessajuttujen kertomiseen, joten saa nähdä, mitä koko hommasta tuleekaan… Mutta meni miten meni, toivottavasti nähdään keväällä esityksissä!

 

Tuulia Valaja

speksiKolme vuotta piti kerätä rohkeutta hypätä mukaan Speksiin, mutta täsämänyolen neljännen vuosikurssin ex-Speksineitsyenä rikkomassa rajojani ja etsimässä kadonnutta nuoruuden lähdettä. Teatterin ja kaiken muunkin esiintymisen saralla olen täysi noviisi enkä omaa muitakaan erityislahjakkuuksia, joten hengitystä ei kannata pidätellä. Harrastan mahdollisimman tasapuolisesti kaikkia ihmisryhmiä loukkaavia vitsejä, avainteni hukkaamista ja erityyppistä hyvän maun rajoilla keikkuvaa päivittäistä huomionhakemista. Edellä mainituista ominaisuuksista sekä lahtelaisuudesta huolimatta olen kuitenkin lopun kaiken varsin lämminsydäminen, lystikäs ja sympaattinen olento, joka pyrkii joka päivä olemaan paras mahdollinen versio omasta itestään. Kårenilla nähdään maaliskuussa!

 

Johannes Juolahti

KUVAJEEJEE-2Hei ja hellät tunteet. Olen parikymppinen kolmannen vuoden hengailija ja vuorossa olisi niinikään kolmas speksi. Edellisenä vuotena mukavuutta, epämukavuutta, outoa kutinaa ja joskus outoja tunteita lavalla kokeneena päätin lähteä taas uudestaan kokeilemaan autismini rajoja ja tavoitteenani on viedä katsojien hyvän maun ja huumorintajun aste täysin uudelle tasolle. Maaliskuussa nähdään!

 

Liisa Raulas

12212016_10206908119314245_1519678858_nHeissuliveissuli, tässä esittäytyy viime vuonna speksikärpäsen pureman saanut kolmannen vuosikurssin opiskelija. Ensimmäisenä speksivuonna roolini oli suunsoittaminen bändin puolella, ja taisinpa siinä sivussa virkistää jo unholaan jääneitä huilunsoittotaitojanikin. Tänä vuonna kasvanut kunnianhimoni johdatti minut osaksi näyttelijätiimiä. Kyseessä on todellakin uusi aluevaltaus, sillä aiempi näyttelykokemukseni rajoittuu lähinnä kouluaikojen näytelmiin, joissa vakioroolihahmonani oli jonkin sortin bimbo Pissaliisa. Speksissä olisi totta maar kiva päästä kokeilemaan muitakin rooleja! Tältä speksivuodelta odotan eniten itsensä haastamista (eli nolaamista) tässä huippuporukassa, sekä tietenkin yleistä speksikästä joukkofiilistä. Eli täysillä mennään, vaikka ajoittain mentäisiin vauhdilla metsään. Bring it on!

 

Atte Elonen

10644242_10203508407459404_1138565990824262629_oMorjensta pöytään, Nimeni on Atte ja olen 22-vuotias pojankloppi Espoosta. Viime vuonna pääsin jo heilumaan lavalla luonneroolissani ärsyttävänä BB-julkkiksena. Speksissä näytteleminen oli sen verran siisti kokemus, että oli pakko lähteä vielä sakkokierrokselle. Into on piukassa, sillä kasassa on melkoinen sakki kovia tekijöitä, ja kaikki realisoituu sitten esityskaudella maaliskuussa. Stay tuned! PS. Olen myös näytellyt ala-asteella hiirikuningasta Pähkinänsärkijässä, minkä nostan yhä näyttelijä-CV:ssäni ykköspaikalle (mitään viime vuoden HUIKEALTA spekstaakkelilta pois ottamatta).

 

Joona Uusitalo

image1Terve. Olen kesällä 21 vuotta täyttänyt tämän vuoden pupu. Aikaisempana näyttelijäkokemuksenani haluan heti kättelyyn mainita debyyttiesiintymiseni vaativassa retiisin roolissa päiväkodin joulujuhlassa jo vuonna 1999. Kahdelle eri vuosituhannelle sijoittuva pitkä ja vaihekas urani näyttelijänä käsittää retiisin lisäksi myös roolin keijukaisen avustajana RUK:n kurssijuhlan speksissä kesällä 2013. Tästä speksistä lähden hakemaan vähintään yhtä Emma-patsasta, pääsykorttia ensikauden Putoukseen, tekosyytä TKMY1:n reputtamiseen ja roolia, joka ei löydy hyvin varustellun ruokakaupan kasvishyllystä tai lasten satukirjasta.

 

Nikolas Rawlins

Näyttökuva 2015-11-11 kello 15.03.32Eräs opettajani Hollanista sanoi minulle kerran: ”It’s amazing. You can bullshit your way out of anything!” Tätä sangen kirjavaa
komplimenttiä noteeraten, voin sanoa omaavani sosiaalisuuden salat. Minut on myös siunattu teräväkärkisellä nenällä ja lievällä pipariminttutee addiktiolla. Kun joutuu tekemisiin minun kanssani, vastustaminen on turhaa. Rakastan nauraa ja naurattaa tai ainakin näin minusta kirjoitetaan Kinopalatsin vessojen seinillä. Tunnen historian kansilehdet kuin omat käteni ja kykenen tilittämään Shakespearen kootut teokset kronologisessa järjestyksessä. Edellisvuoden kulutin filosofian ja runouden parissa. Kaiken tämän lisäksi osaan täydellisen Jack Sparrow imitaation ja näen unia omasta Oscar-ehdokkuudesta. Mutta en ole vielä esiintynyt Speksissä…