Perinteisesti aina 29.4 järjestetty NESUn Pläjäys, jossa viime vuoden NESU-hallitus ja valitut aktiivit ”pläjäytetään” uuden hallituksen toimesta, oli taas omalla paikallaan hieman sateisena maanantaina. Epävakainen sää ei kuitenkaan menoa haitannut, kun kaikki seitsemän pläjäytettävää suoriutuivat kunnialla koulun edessä kello 12 jälkeen järjestetystä Othellosta.

Tänä vuonna Pläjäys toteutettiin lähivuosista poiketen Parkkibileinä, jonne halusimme kutsua aktiivisia TuKYläisiä kiitoksena kuluneesta vuodesta. Pläjäytettävien kiertäessä ympäri Turkua ja lähiseutuja alkoivat Parkilla teemabileet – nimittäin lastenkutsut. Partyhatut oli aika vetää päähän takapihan täyttyessä jaostojen ja toimijaryhmien vappua aloittelevista grillaajista. Myös teemaan hyvin sopiva pomppulinna sai lastenkutsuilla kyytiä. Sisällä Parkilla oli monenlaista ohjelmaa, kuten lastenkutsuille välttämätöntä ongintaa ja kutsuille uudistettua aasinhäntää. Sauna oli kuumana yläkerrassa, ja kosteat bileet jatkuivat sateisen sään lisäksi myös siellä.

Parkki juhlakunnossa

Kuuleman mukaan aivan huikean päivän viettäneet pläjäytetyt saapuivat myöhemmin illalla Parkille esittäen juhlavieraille etukäteen suunnittelemansa proggiksen. Pläjäytettyjen päivä huipentui vielä siihen, kun heistä virallisesti tuli NESUn Wanhojapartoja.

Illan edetessä luvassa oli lisää loistavaa ohjelmaa huikean speksibändin Apache Tomcatin esiintyessä Parkilla, ja saimmekin kuulla esimerkiksi kaikkien rakastamaa Spice Girlsiä. Tarjolla oli ruokaa sekä lastenkutsujen teeman mukaisia cocktailtikkuja ja mokkapaloja. Mahtavan tunnelman takasivat illalla alkaneessa ala-asteen diskossa soivien uusimpien hittien lisäksi kaikki ala-asteelta tutut tanssilekat. Illalla päästiin tanssimaan totta kai myös Anima Liberaa tunnelman sanan mukaisesti kuumentuessa Parkilla.  Juhlat jatkuivat enemmän tai vähemmän villeinä aamun pikkutunneille asti.  Kaiken kaikkiaan tämän parempaa vapun aloitusta ei olisi voinut toivoa!

Uusia NESU-seikkailuja odotellessa,

Elina Sääskilahti, Pläjäystiimi, NESU-TuKY ’13 Aktiivi

P.S. NESU-TuKY ’13 hallitus haluaa kiittää suuresti Pläjäystiimiä avusta – ilman teitä ei Pläjäyskään olisi ollut mahdollinen!

P.P.S. Huhujen mukaan jopa yksi pläjäytetty selviytyi kunnialla illan loppuun asti – mitäs luulette, kuka seitsemästä sankarista tämä mahtoi olla? 😉