NESU-kevään odotetuin tapahtuma Pläjäys piti perinteisen paikkansa huhtikuun 29 päivänä, joka tällä kertaa olikin sunnuntai! Kylmä kevätsää teki täyskäännöksen ja aurinko paistoi kuumana koko päivän antaen täydelliset puitteet mahtavalle elämykselle.

 

Varsinaisesti Pläjäys alkoi, kun koulun edessä pidettiin othello. Othellossa pläjäytettävät laulavat Othello-laulun ja juovat 4 terävää ja yhden miedon. Kaikki 10 pläjäytettävää suorittivat haasteen NESU-hengen mukaan loistavasti! Ghetto-teemaan puettuja pläjäytettäviä kuljetettiin tämän jälkeen pakettiautolla muulle yleisölle toistaiseksi salaisissa paikoissa, joissa oli erilaisia aktiviteetteja ja hengailua hyvän ruuan, juoman ja seuran parissa. Päivän parhaat palat paljastetaan NESUn pikkujouluissa, jolloin näytetään super-salainen pläjäysvideo!

 

Sillä välin, kun hallitus kiersi pläjäytettävien kanssa, Parkilla oli kutsuvieraille koko päiväksi ohjelmaa. Parkin pihalla oli palju ja ruokapuolikin oli kunnossa erilaisten grillailujen merkeissä.  Illalla pidettiin sitsit, joilla sitsaajat olivat täysillä mukana ja meno oli jopa melko villiä! Sitseillä oli myös tavallisesta poiketen Helsingistä ja Jyväskylästä toastit. Toivottavasti Turun toastikulttuuri sai uusia mausteita ja ehkä meiltäkin tarttui joitain perinteitä mukaan Helsinkiin ja Jyväskylään! Sitsien loppusuoralla koko päivän seikkailleet pläjäytettävät saapuivat parkille ja laulettiin ”Juodaan viinaa”. Tunnelmaa sitsien jälkeen piti yllä speksibändi huikealla esityksellään.

 

Päivä oli ikimuistoinen monille. Erään pläjäytettävän sanoin: ”Tää on mun elämän paras päivä!” NESU-TuKY kiittää kaikkia pläjäykseen osallistuneita ja toivottaa hyvää kesää!

 

 

Ps. Kesälläkin sitsataan, joten älä missaa ruissitsejä 7.7. klo 10.30! Lisäinfoa tulossa vielä tämän kuun aikana, stay tuned and rock on!