speksi-300x249TuKY-Speksi on saanut uuden tuottajan ja apulaistuottajan vuodelle 2017!

 

Elina Äijö, tuottaja

speksikuva11-vuotiaana minulla oli tapana vastata ”mikä sinusta tulee isona”-kyselyihin vaatimattomasti, että musikaalitähti. Tulevaisuusvisiooni kuului pesti Helsingin kaupunginteatterissa, koti Espoossa ja päivittäinen pyöräily töihin ja takaisin. Pupuvuonna tajusin toteuttavani köyhän miehen versiota lapsuuden unelmastani: läheltähän se liippaa, jos pääsee speksinäyttelijäksi Turun kauppikseen! Lisäksi tässä kaupungissa on mielestäni huippuhyvät pyörätiet.

Ei siis mikään ihme, että hurahdin speksiin sydänjuuriani myöten. Tämän kevään spektaakkelissa lauloin bändin solistina, mikä toteutti toisen unelmani: 15-vuotiaana asuin savolaisessa tuppukylässä ja haaveilin bändikokemuksesta niin hartaasti, etten saanut unta iltaisin. Speksibändissä laulaminen oli juuri niin ihanaa kuin olin kuvitellutkin, ja lisäksi Sexcelin bändivastaavana toimiminen avasi minulle uuden näköalan speksin tekemiseen. Syntyi seuraava unelma, johon speksi pystyisi vastaamaan – ”voi kun pääsis tuottajaksi”.

On siis tullut aika jättää lava, ottaa johtamisen pääainekursseilla opitut viisaudet hyötykäyttöön ja mahdollistaa unelmien toteuttaminen uusille uteliaille (ja vanhoille ketuille).

Ehkä TuKY-Speksi on sinullekin dream come true. Tule mukaan ja ota selvää!

 

Artturi Kolkka, apulaistuottaja

12771494_1008482729213683_1711087959147573999_oJa hei, oon Artturi, lähes koko ikäni Turun lähiympäristössä asustellut toisen vuoden opiskelija. Ensinmäisen speksin nähtyäni, ennen omien opintojeni alkua, olin melko varma, että tämän parissa tulee kyllä tulevaisuudessa puuhailtua. Nyt edessä on kolmas opiskeluvuosi ja täten myös kolmas speksi. Pari aiempaa vuotta tuli häärättyä tekniikan parissa ja nyt halusinkin ottaa vähän isompaa roolia kyseisen produktion tekemisessä.

Speksi on TuKYn ylivoimaisesti hauskin ja monipuolisin projekti. On todella jännittävää päästä vaikuttamaan sen suuntaan ja haluaisin nähdä sen yhdeksännen inkarnaation olevan jälleen kuuma puheenaihe (siinä hyvässä mielessä). Ja olen kyllä varma, että Elinan kanssa tässä onnistumme.

Hyvän speksin onnistuminen on pitkälti kiinni sen parissa työskentelevistä ihmisistä. Ja onhan TuKY-Speksin ympärillä pyörinyt yksi mitä parhaimpia ihmisjoukkoja. Kummastakaan aikaisemmasta kerrastani ei ole tarvinnut ilman uusia hyviä tuttavuuksia kävellä pois. Erilaisia ihmisiä löytyy yhtä paljon kuin erilaisia pestejäkin, joten kaikille löytyy varmasti jotain mielekästä tekemistä ja onhan se hienoa, kun teatterin lavalla näkyy vähän omaa kädenjälkeä.

Joten en voi kun liika suositella jokaiselle lähtemistä tekemään TuKY-Speksiä 2017!