Turun korkeakoulujen opiskelijat vaikuttavat yhdessä Turun kuntavaaleissa. Ehdokkaita haastetaan huomioimaan opiskelijoille tärkeät asiat.

Lähde mukaan vaikuttamaan opiskelijan oloihin Turussa!

Turun yliopistossa, Turun kauppakorkeakoulussa, Åbo Akademissa ja Turun ammattikorkeakoulussa opiskelee yhteensä noin 30 000 perustutkinto- ja jatko-opiskelijaa, joista noin 15 % on ruotsinkielisiä. Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta, Turun yliopiston ylioppilaskunta, Åbo Akademis studentkår ja Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta esiintyvät yhtenäisinä vuoden 2008  kuntavaaleissa Ryhmä 30 000 nimen alla. Sinullekin avautuu mahdollisuus tämän vuoden kuntavaaleissa tutustua vaalityöhön ja  ehdokkaisiin vaikuttamiseen yhdessä muiden korkeakouluopiskelijoiden kanssa.

Vaikutustyössä Ryhmä 30 000 keskittyy:

  • joukko- ja kevytliikennettä on kehitettävä
  • korkeakouluopiskelijoiden työllistymistä Turun alueelle on edistettävä
  • opiskelijat on huomioitava kulttuurin ja liikunnan saralla
  • ammattikorkeakoulujen terveydenhuolto on keskitettävä yhteen paikkaan.

Kuntavaalit lähestyvät vauhdilla: varsinainen vaalipäivä on 26.10. Tällä hetkellä ehdokkaiden asettelu on loppusuoralla. Puolueet järjestävät vaalitapahtumia jo syyskuussa. Kuntavaaleissa valitaan valtuusto, joka on kunnan ylin toimielin. Se vastaa kunnan toiminnasta ja taloudesta. Lisätietoja kuntavaaleista löydät:

Jos haluat  olla mukana vaikuttamassa kuntavaaliehdokkaisiin tai tietää enemmän vaikuttamisen keinoista,  ota yhteyttä TuKYn Kupo-koordinaattoriin: kalle.toikka@tse.fi