Lokakuussa käynnistyy Opinnoissa eteenpäin -ryhmä Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoille, jotka haluavat kehittää opiskelutaitojaan ja ajanhallintaa tai löytää kadonneen opiskelumotivaation. Ryhmän vetäjänä toimii Turun yliopiston opintopsykologi Saara Laitinen-Krispijn. Vastaavia ryhmiä on ollut tarjolla TY:n opiskelijoille, tämä on ensimmäinen mahdollisuus TuKKK:n opiskelijoille osallistua vastaavaan ohjaukseen.

Ryhmä on tarkoitettu Turun kauppakorkeakoulussa perustutkintoa suorittaville opiskelijoille,

  • joilla on opintoja takana vähintään yksi vuosi ja
  • jotka haluavat saada otetta opintoihin ja puhtia niiden eteenpäin viemiseen yhteistyössä muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

Teemat valitaan opintopsykologian näkökulmasta ryhmäläisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Tulemme myös sopimaan kotitehtävistä kokoontumisten välillä. Työskentelytapa on linjassa opintopsykologisen yksilötyöskentelyn kanssa: opiskelijalla itsellään on aktiivinen rooli.

Teemoja ja aihepiirejä voivat olla mm. ajankäyttö ja sen suunnittelu, opiskelutaidot, motivaation rakentaminen ja ylläpitäminen, töihin tarttuminen ja sopivien tavoitteiden asettaminen ja niiden toteutumisen seuraaminen.

Ryhmään otetaan 8 henkilöä. Ilmoittautuneille järjestetään lyhyt alkuhaastattelu, jonka tarkoitus on selvittää onko ryhmä sopiva työskentelymuoto opiskelijalle. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostitse.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 14.15-15.45 yhteensä 6 kertaa. Kokoontumispäivät ovat: 28.10., 4.11., 11.11., 18.11., 2.12., 9.12.

Ryhmän kiinteyden kannalta olisi tärkeää, että pääset jokaiseen kokoontumiseen. Mikäli näyttää siltä, että joutuisit olemaan useamman kerran poissa, on suositeltavaa, että antaisit paikkasi jollekulle toiselle.

Kokoontumispaikka on Turun yliopiston Publicumissa, Assistentinkatu 7. (tarkempi tieto kokoontumispaikasta tulossa myöhemmin)

Ilmoittautuminen sähköpostitse perjantaihin 18.9.2009 mennessä (kerro hiukan itsestäsi ja myös puhelinnumero, josta sinut tavoittaa) opintopsykologi Saara Laitinen-Krispijnille: salait@utu.fi