kaupsu2

 

Nyt kannattaa hakea!

Mitä on kv-tutorointi?

Kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden tutoreiden, eli  kv-tutoreiden, tehtävänä on tutustuttaa Turun yliopistoon saapuvia ulkomaalaisia opiskelijoita paikalliseen opiskeluympäristöön ja opiskelijaelämään. Kv-tutor auttaa Turkuun saapunutta opiskelijaa alkuvaiheen käytännön asioiden hoitamisessa sekä tutustuttaa hänet suomalaiseen kulttuuriin. Kukin kv-tutor saa yhden lukukauden aikana noin 3-5 vaihto-opiskelijaa tutoroitavakseen.

Tärkein ero kv-tutorin ja ”normitutorin” välillä on, että kv-tutorin ei tarvitse välttämättä tietää mitään itse vaihtarin suoritettavista opinnoista, sillä jokaisella vaihtarilla on oma yhdyshenkilö laitoksella. Kv-tutor toimii enemmänkin niin sanottuna opiskelijaystävänä ja esittelee Turkua ja suomalaista kulttuuria ja opiskelijaelämää.

Intensiivisintä tutorointi on muutaman ensimmäisen päivän aikana tutoroitavan saapumisesta. Silloin tutoroitava esimerkiksi haetaan lentokentältä, viedään allekirjoittamaan vuokrasopimusta, asioimaan pankissa ja huolehditaan että hän osallistuu orientaatioviikkoon ja ilmoittautuu yliopistoon. Näiden muutamien päivien jälkeen tutorointi keventyy huomattavasti. Vaihtarinsa voi viedä mukanaan vaikka koulun bileisiin tai ainakin kertoa mitä kaikkea hän voi yliopistolla tehdä.

Mitä siitä saa?

Tärkeintä on kuitenkin, mitä kaikkea kv-tutorointi antaa! Saat mahdollisuuden tutustua kansainvälisiin opiskelijoihin ympäri maailman ja luoda tulevaisuuden kannalta tärkeän ystäväverkoston. Samalla voit kartuttaa kielitaitoasi, et ainoastaan englannissa, mutta halutessasi vaikka espanjassa, kiinassa tai ranskan kielessä! Hakea kannattaa siis jo vaikka ennen itse omaa vaihtoonlähtöä tai vaikka vaihtoon ei olisikaan halua lähteä. KV-tutorina pääset kartuttamaan kansainvälistä kokemusta sekä avarrat omaa näkemystäsi maailman asioista suoraan omalta kampukseltasi käsin. Kiitokseksi hyvin hommansa hoitaneille kv-tutoreille maksetaan pieni palkkio ja saa siitä pari opintopistettäkin.

Kuka voi hakea, miten ja milloin?

KV-tutoriksi voi hakea kuka tahansa ikään, vuosikurssiin tai vaihtovuosisuunnitelmiin katsomatta! Lukuvuoden 2014-2015 kv-tutoriksi haku alkaa NYT ja päättyy 28.2.2014. Haku tapahtuu sähköisellä lomakkeella, jonka löydät osoitteesta www.utu.fi/tuutoriksi.  Tiukkaa kuulustelua ei tule olemaan, sillä lumovoimainen hakemus riittää! Lisäksi KV-tutoriksi haluavan on hyvä merkata kalenteriinsa kaikille kv-tutoreille pakollinen tutorkoulutuspäivä 28.4.

Lisätietoa saat intranetistä sekä laittamalla sähköpostia allekirjoittaneelle osoitteeseen international@tuky.fi

 

Tervetuloa kansainvälistymään!

milla
 
 
 
 
 Milla Anttonen
 Turun KY:n kansainvälisten asioiden vastaava
 international@tuky.fi