euvaalit_pitka.jpg

Kesäkuussa järjestetään Eurooppavaalit, joissa valitaan 13 meppiä (Member of European Parliament) edustamaan Suomea seuraavaksi viideksi vuodeksi Euroopan parlamenttiin. Varsinainen vaalipäivä on 7.6.2009 ja ennakkoäänestys 27.5–2.6.2009.

Miksi äänestää?

Eurovaaleissa äänestämällä valitset, kuka vaikuttaa tulevaisuuteesi ja melkein 500 miljoonan muun eurooppalaisen päivittäiseen elämään. Valitut jäsenet muovaavat Euroopan tulevaisuutta seuraavat viisi vuotta.

EU:n merkitys kasvaa koko ajan ja siellä päätetään meille kaikille tärkeistä asioista, kuten ruoan tuotannosta, energiamuodoista ja koulutuksesta. Päätökset näistä asioista tehdään parlamentissa. Parlamentti myös valvoo EU:n rahojen käyttöä.

EurooparlTV TuKY:n netissä

TuKY:n nettisivujen oikeassa yläkulmassa on vaaleihin asti banneri-linkki, joka johtaa Euroopan parlamentin netti-tv-sivustolle (EuroparlTV). Kanava kertoo viikoittain yli 20 kielellä politiikan toimijoista, päätöksistä ja niiden taustoista. Europarltv tuo parlamentin lähelle kansalaisia uudella ja myös interaktiivisella tavalla. Virittäydy Euroopan taajuudelle!

Lisätietoa vaaleista:

http://www.europarl.fi/view/fi/Vaalit.html