Taas vuosi on mennyt ja on aika aloitella uutta. Monelle vuosi 2017 tarkoittaa muutosta. Osa lähtee vaihtoon, osa aloittaa uusissa töissä, osa löytää rakkauden, osa aloittaa aktiivitoimintansa meillä ja osan on aika jättää opiskelut taakseen. Usein muutokseen liittyy pelkoa tulevasta. Muutos kuitenkin kuuluu elämään. Turun KY:lläkin on käynnissä muutoksia. Vuodenvaihteessa iso osa järjestöstämmekin koki muutoksen, kun uudet toimijat aloittivat pesteissään.

Uuden alku tarkoittaa samalla vanhasta luopumista. Omalla kohdallanikin tuntuu oudolta aloittaa puheenjohtajana, kun ajattelee, että hetki sitten sitä oli vielä pienen pieni pupu ja vasta aloittelemassa Turun KY:n toiminnassa. Monesta muustakin varmasti tuntuu samalta: ”Menikö taas yksi vuosi noin nopeasti?” Olo on varmasti samalla helpottunut ja haikea. Pari vuotta meillä toimintaa tehneenä tuntuu hämmästyttävältä taas kerran huomata, miten järjestömme luo nahkansa taas kerran. Tämä on kuitenkin meidän suurimpia voimavarojamme.

Jatkuva uusiutuminen varmistaa sen, että olemme aina ajan hermoilla. Toiminta kehittyy entisestään, minkä ansiosta vanhentuneet käytännöt päivittyvät. Aina asioiden tekeminen uudella tavalla ei ole kuitenkaan helppoa ja se vie aikaa. Varmasti pitkälle ensi vuoden puolelle moni uusi toimija tuleekin kuulemaan edeltäjiltään miten ”silloin meidän vuonna” ja miten ”aina on tehty”.

Meidän tulee voida tehdä uusia asioita ja uudella tavalla vanhoja asioita. Muutokseen tarvitaan kuitenkin kaikkien meidän panostamme. Tarvitsemme kaikissa järjestömme eri osissa tukea kaikilta jäseniltämme. Ei kuitenkaan ole helppoa tulla kertomaan omista ideoistaan, jos emme ole avoimia. Avoimuus onkin avainsana kaikkeen muutokseen. Tarvitsemme avoimuutta, jotta saamme parhaat ideat jäsenistöltä niille, jotka toimintaa tekevät.

Haluankin haastaa niin itseni kuin kaikki järjestömme toimijat olemaan avoimia ja tutustumaan uusiin ihmisiin tulevan vuoden aikana. Ottakaa ympärillänne olevat ihmiset huomioon ja kysykää heidän mielipiteitään. Yleensä viisaimmat ajatukset löytyvät lähempää kuin uskoisikaan.

Maailmalta kuuluu jatkuvasti suru-uutisia ja opiskelijoiden tukia taas leikataan. Negatiivisuus on myös yhä enemmän esillä sosiaalisen median eri kanavissa. Meidän täytyy kuitenkin pitää yhtä ja huolehtia toisistamme koko opiskeluidemme ajan. Yhteisöllisyys on näinä aikoina tärkeämpää kuin koskaan. Opiskelijatoiminnan tulee olla meille kaikille voimavara, jolla pysymme positiivisina ja jaksamme nauttia elämästä opintojen ohella.

Olen kiitollinen mahdollisuudesta päästä tekemään tänä vuonna puheenjohtajana töitä rakkaan järjestömme eteen. On mahtavaa huomata miten vuodesta toiseen yli 200 ihmistä innostuu toiminnastamme ja haluaa olla mukana kehittämässä järjestöämme ja sen eri toimijoita. Yhteenkuuluvuus ja yhdessä tekeminen on järjestömme sielu. Se ei toivottavasti tule tulevaisuudessakaan muuttumaan, vaikka muutos pysyvä olotila onkin.

Mukavaa vuoden alkua vielä kaikille ja onnea opintoihin! Tehdään tästä vuodesta yhdessä positiivinen meille kaikille!

krisse
Hallituksen puheenjohtaja 2017
Kristian Raitio