Vuonna 2013 kaikissa Suomen korkeakouluissa opiskeli lähes 20 000 ulkomaista tutkinto-opiskelijaa. Tämä luku on yli kolminkertainen määrä vuoteen 2000 verrattuna. CIMOn tilastojen mukaan melkein 20% kaikista yliopistovaihtareista tuli Suomeen opiskelemaan kauppatieteitä. Trendi näkyy myös ulkomaille lähtevien suomalaisten lukumäärissä: vuonna 2013 kaikista ulkomaille vaihtoon lähtevistä opiskelijoista hieman yli neljäsosa oli meitä kauppislaisia.

Suomalaiset korkeakoulut houkuttelevat aktiivisesti ulkomaalaisia opiskelijoita, sekä kehittävät englanninkielistä kurssitarjontaa ja palveluita. Kansainvälisyys koetaan tärkeäksi ja se näkyy yhä enemmän ”normiopiskelijankin” silmään. Myös Turun KY kehittää jatkuvasti kansainvälisyyttään mm. kv-jaosto CIA TuKYn toiminnan, kv-tutoroinnin kehittämisen sekä kansainvälisten yhteistyökumppaneiden etsinnän kautta. Tämän vuoden näkyvimpiä kansainvälisyyden kehittämisen tuloksia tullaan näkemään ensi viikolla järjestettävän Turun KY:n ihkaensimmäisen Kansainvälisyysviikon kautta! Puolen vuoden uurastus saa vihdoin päätöksensä ja luvassa tulee olemaan, kuten jo paljon rummutettu, erittäin mielenkiintoisia puhujia kauppakorkeakoulumme johtajasta Markus Granlundista SpeakersForumin vuoden 2012 Puhujaksi valittuun André Noël Chakeriin ja Ulkoministeriöstä saapuvaan Jukka Nikulaiseen. Lisäksi vieraillaan kauppakamarilla, kuullaan työharjoittelun mahdollisuuksista ulkomailla, sitsataan vaihtareiden kanssa, boulderoidaan KY-Sportin johdolla, kokkaillaan KY-Perestroikan opissa ja paljon muuta!

2014-08-29 22.05.02-1

Itse jouduin jo yläasteella kansainvälisyyskirpun puremaksi. Silloin päätin lähteä opiskelemaan englanninkieliseen IB-lukioon, sekä vuodeksi vaihtoon Ranskaan. Turun kauppakorkeakouluun pääsin nimenomaan kv-linjan kautta. Pupuvuonna kansainvälisyys jäi kuitenkin KVY:n kurssin tasolle ja huomio kiinnittyi Ulkkikseen, jossa toimin vuoden tiedottajana. Siitä se TuKY-ura lähtikin, ja nimeni on esiintynyt niin Parkkiryhmän, Pikkulaskiaisen, Speksin, KV-jaoston, edustajiston varajäsenten sekä normi- ja kv-tutoreiden yhteydessä. Onpas sitä tullut toimittua joskus TYYn kv-valiokunnassakin.

20130501_171549

Mikään ei ole kuitenkaan noussut niin ylitse muiden kuin vuosi 2014. Se on vuosi, jota en tule koskaan unohtamaan (tai koskaan kokonaisuudessaan muistamaan). Vuosi 2014 toi mukanaan 12 uutta ystävää, osa jo ennestään tuttuja, osa täysin uusia. Näillä kahdellatoista tarkoitan hallitusta sekä toiminnanjohtajaamme. Mutta itseasiassa, joudunkin korjaamaan itseäni. Tähän lukuun tulee tietenkin lisätä myös oman KV-jaoston hallituslaiset, Turun KY:n työntekijät, sekä mahtavia tyyppejä kaikista Suomen 14 kylterihallituksesta.

Lisäksi tämä vuosi on tuonut mukanaan hurjasti vastuuta, jonka kautta olen oppinut itsestäni sekä inspiroitunut omalla vastuualueellani. Se on tuonut haasteita ja se on tuonut kokemuksia. Olen istunut lukuisissa hallituksen kokouksissa, ollut mukana sopimassa Erasmus-sopimusta Liettualaisen yliopiston ja Turun yliopiston välille, tehnyt yhteistyötä sekä ESN:n että ISTUn kanssa, järjestänyt täysin uutta kv-konseptia Turun KY:lle, tutoroinut 5 vaihto-opiskelijaa sekä paimentanut TuKYläisiä kv-tutoreita. Olen myös sitsannut Vaasassa, juhlinut vaihtareiden kanssa ESN-bileissä Turussa, nauttinut silliksestä Oulussa, kuunnellut Skypen perustajajäsenen luentoa Helsingissä ja viettänyt Kesäpäiviä Tampereella. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Hallitus 2014Tärkeintä kuitenkin on, että olen päässyt tekemään kaikkea tätä nimenomaan kv-vastaavana. Tämä pesti sopi minulle kuin humaltunut kylteri Parkin tanssilattialle ja hauskaa on ollut! Olen nauttinut nimenomaan siitä, että yhdistyksemme KV-sektori näyttää täysin siltä miksi sen itse tekee ja mahdollisuudet sen kehittämisessä ovat rajattomat. Ensi vuosi tulee varmastikin näyttämään KV-sektorin osalta taas täysin uudenlaiselta ja varmasti vieläkin paremmalta. Näkyykö siinä kenties sinun kättenjälkesi? Kuka uskaltaa ottaa haasteen vastaan ja heittäytyä? Oman kokemukseni perusteella voin jo nyt sanoa, että kokemus tulee todellakin olemaan sen arvoinen.

Nähdään KV-viikolla!

Parhain terveisin,

Kv-vastaava

 

 

 

Milla Anttonen,   Turun KY:n kansainvälisten asioiden vastaava