Kuten jo vuoden alussa lupailin Wiiniklubin kevät on ollut täynnä monenmoisia tapahtumia. Hallitus on pyrkinyt aktiivisesti järjestämään sekä perinteisiä, kuin hieman erikoisempiakin tastingeja, vapaamuotoisia messu- ja viiniravintolakokoontumisia ja onpa jopa poikkitieteellisyyttäkin pyritty lisäämään. Mutta myös perinteistä on hyvä pitää kiinni, joten Wiiniklubilaisten vapun kruunasikin tuttuun tapaan herkullinen samppanjabrunssi.

Tänäkin vuonna hallitus oli tehnyt ison työn mahdollistaakseen jäsenille henkeä salpaavan upeat tarjoilut sekä laajan repertuaarin mielenkiintoisia samppanjoita. Haluankin tässä yhteydessä lausua ison kiitoksen koko hallitukselle vahvasta sitoutumisesta ja kovasta työstä. Erityismainintana haluan kiittää varapuheenjohtaja Anna Bernitziä sekä Wiiniklubiaktiivia Lauri Permantoa. Annan upea menu ja Laurin asiantunteva esitys tekivät brunssista unohtumattoman elämyksen!

Mutta nyt itse asiaan. Brunssin valmistelu alkoi jo loppu talvesta menuta hahmottelemalla sekä sponsoreiden hankinnalla. Tänä vuonna tapahtuman isoimpana sponsorina toimi samppanjatuottaja Vollereaux. Muita mainittavia sponsoreita olivat viiniravintola E. Ekblom, leipomo Rosten sekä kauppahallin kalaliike S. Wallin. Vappua edeltävänä viikonloppuna hallitus ahersi tarjoilujen parissa ja uurastus huipentui vappuaattoaamuun, kun hallituslaiset kokoontuivat heti aamusta Parkille valmistelemaan.

Brunssiväki otettiin vastaan Lanson black labelin saattelemana eli heti alkumaljasta päästiin asiaan. Tänä vuonna pyrittiin viime vuosien palautteen mukaisesti keskittymään hieman enemmän itse maisteltaviin samppanjoihin, rentoa otetta unohtamatta. Samppanjat käytiin läpi viinitalojen ikäjärjestyksessä ja Lauri kertoi myös hieman tämän ihanaisen kuplajuoman valmistuksesta sekä alueen erikoisuuksista.  Tänä vuonna samppanjatietämyksen lisäksi oli panostettu myös erilaisten samppanjoiden määrään. Maisteltavana oli huikeat 8 eri samppanjaa sekä ekstra kaatoina E.Ekblomin tarjoamat Mercier ja Tarlant.

Maistellut samppanjat viinitalojen ikäjärjestyksessä olivat


 

Vaikka samppanjat ovatkin brunssilla keskeisessä roolissa, niin tänä vuonna myös ruokapöytä notkui toinen toistaan ihanampia herkkuja. Tarjolla oli muun muassa bulgursalaattia ja lihapullia, ihanaista saaristolaisleipää, juustoja ja viikunahilloketta, tuoreita hedelmiä ja ihanaisia leivoksia. Pöydästä löytyi myös tietenkin samppanjan sydänystäviä eli macaroneja.

Kun kaikki esiteltävät samppanjat oli maisteltu, siirtyi brunssikansa Parkin takapihalle ottamaan aurinkoa ja nauttimaan runsaista lisäkaadoista. Taisipa sinne cooleriin sitten samppanjoiden jälkeen vilahtaa vielä muutama pullo Freixenetin Gran Cordon Negro Vintagea.

Henkilökohtaisesti en olisi parempaa aloitusta vappuuni voinut kuvitella. Iso kiitos kaikille hallituslaisille sekä klubilaisille kuluneesta keväästä. Toivottavasti syksystä saadaan aikaiseksi entistä ikimuistoisempi! Pysykää kuulolla facebookissa sekä sähköpostilistalla, sillä koskaan ei tiedä mitä yllätyksiä kesä voi tuoda tullessaan.

Kesäterveisin

Saara