TuKYn jaostoista CIA ei usein ole se kaikkein näkyvin. Monelle on voinut jäädä epäselväksi, että mitä me CIA:laiset oikein teemme. Jaostostamme puhuttaessa yleinen reaktio on ”Ai se vaihtarijaosto?”. No, emme me oikeastaan vaihtarijaosto ole. Olemme TuKYläisten jaosto, olemassa TuKYläisiä varten.

1655826_904534299585843_6156115401665514748_o

CIA tekee paljon asioita, jotka eivät suoranaisesti näy ulospäin esimerkiksi isojen bileiden muodossa. Nyt alkavalla viikolla on kuitenkin ainutlaatuinen mahdollisuus päästä näkemään ihan konkreettisesti CIA:laisten työn tuloksia TuKYn kansainvälisyysviikon muodossa. Viikon ohjelma on erittäin monipuolinen sekoitus kansainvälisyyden eri osa-alueita, ja jokaiselle löytyy varmasti monta kiinnostavaa osa-ohjelmaa.

Kansainvälisyyttä yhteiskunnassa

Viikon aloittaa maanantain avajaistilaisuus, jossa asiantuntijapuhujat valottavat kansainvälisyyden ilmentymistä yhteiskunnassa ja liike-elämässä. Puhumassa ovat Turun kauppakorkeakoulun varadekaani Niina Nummela, kokoomuksen kansanedustaja ja Turun kauppakorkeakoulun alumni Anne-Mari Virolainen sekä vihreiden puoluejohtaja ja Turun yliopiston alumni Ville Niinistö. Jokaiselta heistä löytyy varmasti vaikka mitä mielenkiintoista kuultavaa omista osaamisalueistaan.

Linkki yrityselämään

Tiistaina otamme tuntumaa yrityselämään, ja lähdemme katsastamaan kansainvälisten yritysten Lidlin ja Danske Bankin toimintaa käytännössä. Ohjelmassa on niin yleistä infoa kummankin toiminnasta, kuin myös tarkempaa tietoa opiskelijoille ja vasta-valmistuneille tarjolla olevista harjoittelu- ja uramahdollisuuksistakin.

Vaihto-opiskelua ja kotikansainvälisyyttä

Keskiviikkona on vihdoin luvassa niitä paljon puhuttuja vaihtareita, muttei kuitenkaan pelkästään siinä merkityksessä, kuin mitä se useimmiten tarkoittaa. Päivän vaihtoinfonKuva1ätarkoituksena on kannustaa jokaikistä TuKYläistä kuvittelemaan oman itsensä vaihtarina jossain päin maailmaa. Vaihtareina olleita TuKYläisiä saapuu yleisen kv-palveluiden vaihtohakuopastuksen jälkeen kertomaan, että minkälaista vaihtarina oleminen on heille ollut Ranskassa, USA:ssa ja Brasiliassa. Vaihtarielämään pääsee kuitenkin ottamaan tuntumaa myös koti-Suomessa, joten siitäkin tulemme kuulemaan parhaita paloja pitkäaikaiselta kv-tutorilta. Illalla sitsaamme englanniksi, yhdessä kaikki suomalaiset vaihtariudesta haaveilevat ja ei-suomalaiset parhaillaan vaihtariuttaan viettävät, NESU:n ja CIA:n yhteistyössä järjestämillä Safety First Sitz’eillä.

Harjoittelua, kesätöitä ja kieliä

Harjoittelu- ja kesätyömahdollisuuksiin päästään tutustumaan laajemmin torstain harjoitteluinfossa. Saavu siis kuulemaan, että miten ja minkälaista harjoittelua voit sisällyttää tutkintoosi opintopisteiden muodossa. Turun yliopiston Rekry kertoo oppilaitoksemme tarjoamista palveluista ja apurahoista liittyen harjoitteluun, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. AIESEC ja CIMO, molemmat ulkKuva2omaanharjoitteluja järjestäviä suuria järjestöjä, esittelevät toimintaansa tämän jälkeen. Tiedossa on paljon kullanarvoisia vinkkejä ulkomaanharjoittelusta ja kesätöistä kiinnostuneille. Ja koska kieliosaaminen on kaikki kaikessa työelämässä, kielten puhumista päästään harjoittelemaan Language Caféssa After Workin yhteydessä, Montun baarin tarjotessa halukkaille opiskelijaystävällistä helpotusta jännitykseen.

Viikon kruunaavat KKOY:n ja CIA:n yhteisbileet, tyylikkään psykedeelinen IW 2015 Grande Finale, torstai-illan Hustle! Jotta pääsisit tyylikkääseen fiilikseen jo heti etkoilta saakka, muista osallistua limusiinikilpailuihin, joista löytyy tarkemmat infot Facebookista!

Koko viikon kansainvälisyyteen liittyviä toimijoita esitelevät toimintaansa kauppakorkean aulassa ständeillä, päiväkohtaisten teemojen mukaisesti. Mukana ovat mm. Tricolore, Hansa, Perestroika, ISTU, Kilroy, AIESEC Turku, Boost Turku ja tietenkin myös CIA. Joten nyt kun jo vähän enemmän tiedät, että mitä se CIA oikein tekee, tule tapaamaan meitä maanantaina klo 10 ja 12 luentotaukojen aikana ja sujauta kehitysehdotuksesi koskien toimintaamme palauteboksiin anonyymisti tai kerro se meille ihan kasvokkain.

P.S. Haalarimerkkejä keräilevät: Upeaa TuKY IW 2015 -merkkiä on jaossa rajoitettu erä jokaisessa viikon tapahtumassa aina nopeimmin paikalle saapuville.

259

Maria Helle

Kansainvälisten asioiden vastaava

international@tuky.fi