Nyt kun on jo puolisentoistaviikkoa sitten vuosi vaihtunut, alkaa pikkuhiljaa ymmärtämään, että nyt on tosiaan vuosi 2015. Vaikka eiköhän kuitenkin vielä muutaman kerran tule jonnekin vahingossa kirjoitettua se 2014. Parin viikon loman jäljiltä olen kurssien alun kunniaksi myös jo onnistunut palauttamaan ajatukseni siihen kaikkeen, mitä nyt tammikuussa on minulla ja muillakin opiskelijoilla ohjelmassa. Perinteisiä alkuvuoden teemoja opiskelijoille ovat erityisesti kesätyö- ja vaihtohaut. Myös uudet yhdistysten hallitukset aloittavat toimintansa innokkaina ja järjestävät toinen toistaan kiinnostavampia tapahtumia ja muuta toimintaa.

Kesätyöhaku on nyt kuumimmillaan. Hakemuksia pitäisi väsätä ja lähetellä kymmeniä ellei jopa satoja jos työpaikan saannille haluaa edes jotakuinkin hyvät todennäköisyydet. Vain harvat välttävät kesätyöstressin, esimerkiksi jos paikka on jo sovittu nykyisen tai entisen työnantajan kanssa hyvissä ajoin etukäteen. Hyvistä kontakteista ja työnhakuosaamisesta on todella suurta hyötyä jokaiselle kesätöistä unelmoivalle. Tähän ongelmaan toimii erinomaisena ratkaisuna Turun kauppakorkeakoululla nyt tiistaina 13.1. järjestettävä ContactExpo.

Opiskelijavaihtoon seuraavalle lukuvuodelle on haku myös heti tammi-helmikuussa. Useimmat käyvät vaihdossa kerran, jotkut jopa kahdesti. Monet harkitsevat myös ulkomaanharjoittelua, ja lähtevätkin esimerkiksi kesäksi töihin Suomen ulkopuolelle. Vaikka et vielä olisi varma milloin haluat lähteä vaihtoon tai haluatko ylipäänsä lähteä, ja erityisesti jos lukuvuonna 2015-2016 aiot lähteä, suosittelen ehdottomasti osallistumaan Turun yliopiston kv-viikon infotilaisuuksiin 12.-16.1. Ohjelmassa on myös oma info ulkomaanharjoittelusta.

Turun KY:n jaostoissa ja valtaosassa toimijaryhmiä ovat vuoden vaihteessa aloittaneet uudet hallitukset. Vuoden tapahtumatarjonnan aloitti viime maanantaina TuKY Evening, jossa koulumme vaihto-opiskelijat pääsivät tutustumaan toisiinsa sekä TuKYläisiin. Torstaina otettiin alkuvauhtia talven isoimpaan tapahtumaan Pikkulaskiaiseen Matkaseuranhakubileissä täpötäydessä yökerhossa. Viimeistään alkavalla viikolla saadaan tapahtumien osalta Turun KY:n toiminta oikein vauhdilla käyntiin Back 2 School -bileissä.

WP_20150108_007 WP_20150108_011 (2)

Tsemppiä kesätyö- ja vaihtohakuihin sekä muihin projekteihin, ja oikein mahtavaa vuotta 2015 teille kaikille!

Talvisin terveisin,

Maria Helle

Kansainvälisten asioiden vastaava 2015

mariahintertux