tukyvappu2

 

Vappu, tuo alun perin työväen juhlana tunnettu päivä on nykyään enemmänkin koko kansan juhla, joka kerää niin nuorempia kuin vanhempiakin henkilöitä kaduille juhlimaan jo pilkottavaa kesää. Ilmapallot, serpentiini ja erilainen vappukrääsä täyttävät kadut ja ihmismassat liikkuvat kaupunkien keskustoissa hilpein mielin.

Opiskelijoille vappu tarkoittaa rankan opiskeluvuoden viimeisiä metrejä ja niin uusien kuin vanhojen tuttavuuksien kanssa keväästä nauttimista eri tapahtumien merkeissä. Vappuviikon juhlintaa voi ajatella palkintona koko vuoden rankasta työstä. Vapun jälkeen edessä ovat enää vain muutamat tentit ja kesälomatyöt!

Vappua on Turun KY:llä juhlittu pitkään, mutta vasta yhdistysaikana vappu on muotoutunut yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi. Turun KY:n vappu on kehittynyt viime vuosina hurjasti ja alkaa olemaan jo todella suuri tapahtumaketju. Jokainen jaosto järjestää ainakin yhden tapahtuman vappuviikolla ja toimijaryhmätkin järjestävät ohjelmaa.

Vappu on yksi varapuheenjohtajan vastuualueista ja tänä vuonna vappua mukaan toteuttamaan otettiin vapun tuottaja sekä vapputiimi. Tänä vuonna panostamme erityisesti tehtävänjakoon, viestintään ja yritysyhteistyöhön. Tarkoituksena on ollut hallita vapun kaaosta mahdollisimman hyvin ja onnistua viestimään vapun tapahtumista selkeästi niin vanhemmille kuin nuoremillekin kuntalaisille. Lisäksi olemme pyrkineet myymään vappuviikkoamme yrityksille ja kokoamaan vapullemme tukea yhteistyökumppaneilta. Kaiken työn tavoitteena on ollut mahdollistaa ennennäkemätön vappu, josta tulee ikimuistoinen kokonaisuus – paras vappu koskaan.

Joku teistä saattoikin huomata viikonloppuna ensimmäiset vapputapahtumat Facebookista tai tuky.fi -sivun valikkoon tulleen Vappu 2017 -osion. Vappuun on nyt aikalailla neljä viikkoa ja seuraavan noin viikon ajan julkaistaan yhden vapputapahtuman Facebook-tapahtuma päivittäin. Ideana on julkaista tapahtuma neljä viikkoa ennen tapahtumaa. Vappuviikko on tänä vuonna 10(!) päivää pitkä ja tapahtumia järjestävät niin jaostot, toimijaryhmät, TuKYn hallitus, vapputiimi ja monet muut.

Sitten olennaiseen: TuKY.fi -sivun ylälaidassa olevan valikon takaa löytyvät vapun 2017 sivut. Sivulta löytyy vanhoja vappuvideoita, vapun aikataulu, TuKYn vapputervehdys, infoa lipunmyynnistä ja vapun yhteistyökumppanit. Sivua päivitetään sitä mukaa kun tapahtumia julkaistaan eli kannattaa käydä tasaisin väliajoin seuraamassa muutoksia. Lipunmyynnistä tarkempaa infoa on tulossa pian!

Vapputerveisin,

 

vappukuva

#oispavappu #vapueilopu #tukyvappu17

Roope Rantanen

Hallituksen varapuheenjohtaja