Think_Bigger,_Make_Better_3_860_484

Toinen Ulkkisvuoteni lähti vauhdilla käyntiin tammikuussa, ja olen myös päässyt syksystä asti seuraamaan Turun öistä opiskelijaelämää valokuvaajana muiden järjestöjen tapahtumissa. Lisäksi tiivis yhteistyö tapahtumavastaavien kanssa poikkitieteellisemmän kevään aikaansaamiseksi on antanut hyvän kuvan tapahtumien määrästä Turussa. Olen saanut seurata uudesta, kokonaisvaltaisemmasta näkökulmasta miten TuKYn, opkan ja opiskelijabileiden tapahtumakalenterit täyttyvät ja Facebook vuotaa yli kutsuista, jotka muistuttavat jokseenkin toinen toistaan. Tai sittenkin kutsua, jonka lukaisin jo viime viikolla, silloinkaan sen kummemmin innostumatta.

Turun opiskelijaelämän tarjonta ylittää reilusti kysynnän: Järjestöjä, tapahtumia ja konsepteja on joka lähtöön ja kaikille kaikkea. Turun opiskelijaelämää vaivaa kuitenkin se, että kiireessä harvoja tapahtumia ehditään hioa mestariteoksiksi. Koulupaineista suoriutuvat käyvät murto-osassa tapahtumista, ja tapahtumista murto-osaan on ehditty laittaa tarpeeksi ajatusta, jotta kävijä innostuisi tulemaan seuraaviinkin hippaloihin.

Vähentäminen, leikkaaminen ja konseptien tappaminen voi todellakin olla vastaus parempaan opiskelijaelämään sekä Turussa, että Turun KY:ssa. Vähemmän yksin ei toki ole millään tavalla tavoiteltavaa, vaan on lähinnä edellytys sille, että asioita voidaan tehdä paremmin. Jos järjestön kalenterista saisi pois pari pienehköä tapahtumaa, riittäisi aika isomman vision tapahtumiin sekä poikkitieteelliseen ja kansainväliseen yhteistyöhön. Itse loisin mielummin kaksi Pikkulaskiaisen tasoista spektaakkelia, kuin viidet tavalliset jatkobileet. Yleensäkin opiskelijajärjestöissä ihmiset lähtevät mielummin toteuttamaan isoa visiota, kuin tarjoavat ilmaista työvoimaansa viritelmään, joka on vain saatava äkkiä pois alta, että seuraavat haalarimerkit saadaan tilaukseen. Jaostoni on painanut töitä koulun ohella hullun lailla ja jälki on todellakin ollut sen mukaista. Haluaisin sanoa heille, että kyllä työtaakka kohta helpottaa. En kuitenkaan viitsisi ryhtyä valehtelemaan.

Ulkkiksen vuosi on jälleen aloitettu uudella hengellä: Pikkulaskiaisen Sillis oli tänä vuonna avoin myös ulkkareille ja tällaisena erittäinkin toimiva. Karuselli -Turun poikkitieteelliset opiskelijabileet on lähtenyt vauhdilla pyörimään ja keväälle on suunnitteilla muutakin täysin uutta. Syksyn tärkeimmistä perinteistä pidetään tietenkin kiinni, mutta koitetaan tuoda kaikkeen tuoretta ajatusta ja sitä vieläkin isompaa visiota.

Samuli Salo2

 

Samuli Salo

Vapaa-ajan vastaava

vapaa-aika@tuky.fi