Eilisistä kuntalaisbailuista hengissä selvinneenä, ja Facebookissakin aloitetusta vanhojen kuvien ja reliikkien penkomisesta innostuneena, päätin tehdä Turun KY:n blogin Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta-ajan säilyneistä arkistoista. Jo kellastuneet sivut ovat 1960-luvulla tehdystä leikekirjasta, joka on säilynyt hämmästyttävän hyvin Patrialla.

Koska jokaisen koulumme opiskelijan elämän paras aika alkaa pupusyksystä lienee soveliasta aloittaa kuvalla pupujaisista.

Tuolloin pupujaisia vietettiin talviaikaan nykyisen syksyn sijasta. Pääsipä tapahtuma myös Turun Sanomiinkin.

 

Seuraavaksi ajattelin hieman valoittaa kaikille kuntalaisille tutun esineen historiaa. Kyseessä totta kai rakkaan Parkkimme alakerrassa tätä nykyä majaileva Coca-cola-automaatti. Tarkkasilmäisimmät varmasti ovat huomanneet, että laitteeseen käyvät eurot, mutta laite itsessään paljon vanhempi. Ikävä kyllä se enää nykyisin ole toimintakunnossa, sillä koneisto on haurastunut ajan saatossa.

Suomen vanhin

Kuten kuvasta näkee laite on saatu vuonna 1964, mutta jotkin perimätiedot ovat kertoneet, että laite itsessään olisi paljon vanhempi ehkäpä jopa olympiavuodelta, kun Coca-cola tuli Suomeen.

Excursiot ovat erittäin elinvoimainen ja näkyvä osa Turun KY:n ja toimijaryhmien toimintaa. Ylioppilaskunta-aikana niitä tehtiin myös. Vuosittaiset NHS-konferenssit (NESU:n edeltäjä) olivat näkyvä osa toimintaa. Kuitenkin suurin ponnistus tapahtui vuonna 1965, kun KY:läiset lähtivät itse tehdyn keittokirjan tuotoilla kiertämään Keski-Eurooppaa omalla bussilla. Kohteet matkan aikana olivat Amsterdam, Dortmund sekä Hampuri.

Matkaa taitettiin vuokratulla bussilla ensin laivalla Tukholmaan ja siitä Ruotsin ja Tanskan läpi Keski-Eurooppaan. Pitipä välillä pitää taukojakin, ettei matkan rasitukset äityneet liian raskaiksi. Korttejakin muistettiin lähettää takaisin koto-Suomeen.

Lopuksi hieman tuoreempaa kuvamateriaalia 1990-ja 2000-luvuilta.

Myös ylioppilaskunta-aikana oli kiire Proffaan.

Turun KY:n joukkue on voittanut Aurasoudut kerran historiansa aikana.

Turun KY:n hallitus on perinteisesti edutanut äärimmäisen menestyksekkäästi LEX ry:n ja Merkantila Klubbenin järjestämissä Tapiolan vappusouduissa.

 

Aurinkoista ja kokemuksientäyteistä vappua toivottottaen,

 

Olli Tehikari

Turun KY- Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry

Hallituksen puheenjohtaja