©Andreas Ivert

©Andreas Ivert

Terveiset Toledosta!

Olen Anni-Maaria Kallio ja aloitin pari viikkoa sitten EY:n Helsingin toimistolla Associate Auditorina. Aiemmin olen työskennellyt muun muassa taloushallinnon assistenttina, hoitanut luotonvalvontaa ja reskontria sekä tehnyt kirjanpidon töitä. Ensimmäiset viikot ovatkin menneet intensiivisesti opetellessa tilintarkastajan töitä, sillä aiempaa kokemusta ei minulla niistä ole.

Ensimmäinen työviikko kului Helsingissä koulutuksissa, jonka jälkeen lähdimme viikoksi Espanjan Toledoon kouluttautumaan yhdessä 700 muun EY:n uuden pohjoismaalaisen työntekijän kanssa. Toledon 35 asteen helteisessä säässä suomalaiset, ruotsalaiset, norjalaiset, tanskalaiset ja islantilaiset työntekijät eri yksiköistämme eli eri service lineilta opettelivat yhdessä EY:n työskentelytapoja päivisin ja  viettivät illat verkostoituen yhteisissä illanvietoissa.

Koulutuspäivät olivat melko pitkiä emmekä valitettavasti hirveästi ehtineet Toledon auringosta nauttia, vaikka tosin Instagram-kuvien perusteella saattoi näyttää siltä, että emme koko viikkoon muuta tehneetkään kuin maaneet hotellin uima-altaalla. Todellisuudessa kuitenkin ehdimme päivisin vain tunnin pituisen siestan ajaksi uima-altaan reunalle aurinkoa palvomaan.

Normaalipäivinä koulutus alkoi puoli yhdeksältä aamulla ja loppui noin kahdeksalta illalla. Tilintarkastajien koulutuspäivät koostuivat teoriaosuuksista ja erilaisista case-harjoituksista, joiden avulla opettelimme mitä työmme käytännössä tulee olemaan. Harjoittelimme esimerkiksi varastojen inventaarion tekemistä niin että saimme tietyt alkutiedot ohjaajilta, joiden avulla meidän piti yhdessä miettiä mitä meidän tulisi seuraavaksi tehdä ja mitä materiaalia asiakkaalta tarvitsisimme.

Casejä teimme pöytäryhmittäin. Minun ryhmääni kuului toisen suomalaisen lisäksi kaksi ruotsalaista ja kaksi tanskalaista. Viikon kuluessa ryhmästämme muodostui erittäin tiivis yhteisten casejen ja leikkimielisten kilpailujen, esimerkiksi limbokisan myötä. Toledon viikon yksi parhaista asioista olikin juuri muihin pohjoismaalaisiin tutustuminen. Nordic Induction Program -koulutuksen yhtenä tavoitteena on se, että verkostoituisimme heti alkuun hyvin, sillä yhteistyötä tehdään paljon pohjoismaiden kesken.

Kaiken kaikkiaan viikko Toledossa oli aivan mahtava, sillä vaikka koulutuspäivät olivatkin pitkiä, niin ne olivat silti myös sopivan rentoja hauskanpitoa unohtamatta. Ehdimme koulutuksien lisäksi viikon aikana myös viettämään iltapäivän Madridia kierrellen, illallistamaan vanhan linnoituksen puutarhassa ja tanssimaan hotellin diskossa yömyöhään. Täytyy siis sanoa, että EY hoitaa mielestäni uusien työntekijöiden kouluttamisen tyylillä!

terveisin,tuoreen-eylaisen-terveiset-1

Anni-Maaria

 

P.S. Jos haluat katsoa lisää kuvia siitä miltä meno Toledossa tänä vuonna näytti, etsi kuvia sosiaalisesta mediasta #eynip2016 avulla.

P.P.S Trainee-ohjelma on loistava väylä päästä EY:lle kokoaikaiseksi työntekijäksi ja sitä kautta mukaan unohtumattomalle Toledon koulutusviikolle! Trainee-haku on auki 9.10. saakka, ja avoimet paikat löydät osoitteesta www.ey.com/fi/Careers