core-tutor-kortti2

Alkuviikko oli mennyt tenttiin lukemiseen ja äitini seurassa, joka tuli käymään Turussa. Hoidin kiireisimmät mailit ja COREn viikkokokouksen, mutta muuten työviikko alkoi todella vasta keskiviikkona. Vastailin päivällä Peiskän sponsorointia ja Selling Point Seminaarin puhujia koskeviin maileihin ja viimeistelin ja lähetin erään yhteistyösopimusehdotuksen. Otin selvää potentiaalisesta yhteistyökumppaniyrityksestä, jonka kanssa olin sopinut Skype-tapaamisen klo 15. Pohdin, mistä he voisivat olla kiinnostuneita ja mitä heiltä toivoisin.

Klo 14.40 yhteyshenkilö soitti ja kertoi Skype-miittimme päälle tulleesta yrityksen sisäisestä palaverista. Lupasin kahdessakymmenessä minuutissa kertoa hänelle alustavasti yhteistyömahdollisuuksistamme. Kaksikymmenminuuttinen sujui todella hyvässä ja innostavassa tunnelmassa, joten sovimme uuden puhelun kunhan yhteyshenkilö pääsee yrityksen palaverista.

Keskityin taas hetkeksi muihin töihini. Soitin eräälle yritykselle ja annoin heille heidän kaipaamansa ainejärjestön yhteystiedot. Vastasin toiminnanjohtajan mailiin Selling Point Seminaarin tilavarausta koskien. Lähetin viestintävastaavalle tiedon siitä, että Cloetta on marraskuun kuukauden yritys, jotta viestintävastaava huomaa vaihtaa oikean logon nettisivuille kuun vaihteessa. Viimeistelin erään uusittavan sopimuksen, jotta voin myöhemmin tulostaa sen, allekirjoittaa, pyytää puheenjohtajan allekirjoituksen ja lähettää yritykselle allekirjoitettavaksi.

Potentiaalisen yrityksen yhteyshenkilö oli saanut palaverin päätökseen ja soitti minulle uudestaan. Juttelimme pitkään ja ideoimme heidän tarpeisiinsa sopivia yhteistyövaihtoehtoja. Hän kiitti inspiroivasta keskustelusta ja kehui ”konseptiajatteluani”. Lupasin lähettää heille yhteenvedon ja hintatietoja. Keskustelu oli piristävä ja koin onnistuneeni.

Kirjoitin sopimusehdotusta, tein hintalaskelmia ja yhteenvetoa ideoistamme useamman tunnin. Lähetin sen heille vielä samana päivänä. Siinä sivussa selvitin Pikkulaskiaisen yheteistyöasioita ja käväisin Assarilla syömässä. Yhtäkkiä kello olikin jo yhdeksän.

Työtä riitti vielä torstaina melkein koko päiväksi. Ohjasin esimerkiksi CORE-tiimiä Selling Point Seminaarin markkinoinnissa, keskustelin Lidlin kanssa Lidl Business Breakfastista, lähetin englannin kielisen viestin myyntiohjelmamme tarjoavalle Pipedrivelle sekä kiitin Hartwallia Selling Point Seminaariin saamastamme juomatarjoilusta. Toimistolla allekirjoitimme valmistelemani sopimuksen puheenjohtajan kanssa.

Perjantaina kirjoitin tätä tekstiä Onnibussissa. Lopulta tyytyväisenä ryhdyin viikonlopun viettoon kaverieni kanssa. Viikko oli sujunut hyvin; Yksi tentti oli alta pois, pari clousattua diiliä ja paljon hyviä keskusteluita yritysten ja opiskelijoiden kanssa.

Tyypillistä myyntipäällikön päivää ei olekaan.

Haku myyntipäällikön pestiin aukeaa ensi maanantaina 14.11. ja sulkeutuu sunnuntaina 27.11. Ole tarkkana, ettet missaa tilaisuuttasi!

 

vihervuori-816

 

 

Marianne Vihervuori
Myyntipäällikkö
myyntipaallikko@tuky.fi