Uus-KPMG

Olen työskennellyt KPMG:llä Transaction Services -tiimissä reilun vuoden ajan. Aloitin urani traineena syksyllä 2014, jonka jälkeen minulle tarjottiin vakituista työpaikkaa KPMG:ltä. Transaction services (TS) tarjoaa asiakkaille yritysjärjestelytilanteisiin liittyviä neuvontapalveluita. Tunnetuin tuotteemme on taloudellinen due diligence eli tuttavallisemmin DD, joka tarkoittaa yrityskauppaan liittyvien mahdollisuuksien, riskien ja vastuiden selvitystyötä. Työmme on projektiluonteista, joten toimialat, työtehtävät ja projektitiimin jäsenet vaihtelevat toimeksiannosta toiseen.

Torstai 14.1.

Saavun töihin yhdeksän jälkeen. Työaikamme on hyvin joustava, joten toimistolle voi saapua oman aikataulun mukaisesti, jos asiakastapaamisia ei ole sovittuna. Omalle työpisteelle päästyäni käynnistän jokaisen TS-työntekijän rakkaimman työkalun, Excelin. Päiväni alkaa omatoimisella datan muokkaamisella ja analyysin kirjoittamisella.

Aamun ahertamisen jälkeen koittaa lounastunti. Helsingin keskustan kattava lounasvalikoima on käden ulottuvilla konttorin mainion sijainnin ansiosta. Valinnan vaikeus yllättää kuitenkin TS-työläisen ja ”lounas-DD” on miltei jokaisen arkipäivän pakollinen paha. Jos lounaspaikan valinta tuottaa päänvaivaa, on myös lounasseurassa vara valita, sillä TS:ssä työskentelee lähes 40 asiantuntijaa.

Lounaan jälkeen pidämme sisäisen palaverin projektitiimin jäsenten kesken. Olemme sopineet ensi viikolle haastattelun kohteen johdon kanssa ja palaverin agenda on lyötävä lukkoon ennen sitä. Lisäksi partnerimme ehdottaa, että ensi viikosta lähtien voisimme siirtyä koko tiimi avokonttorista yhteiseen projektihuoneeseen, jotta pystyisimme työskentelemään mahdollisimman tehokkaasti. DD-selvityksen tekeminen on ennen kaikkea tiimityötä. Lisäksi kansainvälisyys on merkittävä osa työtämme, sillä yrityskaupoissa on useimmiten ulkomainen vastapuoli. Melkein kaikki raportit ja suuri osa haastatteluista tehdään englanniksi.

KPMG:llä työntekijöille tarjotaan paljon virkistystoimintaa työn vastapainoksi. Tänään illalla järjestetäänkin osastomme pikkujoulut, vaikka sesonki taitaa olla jo ohi. Ennen juhlahumua on aika kuitenkin kirmata vielä illan viralliseen osioon, osastomme kuukausipalaveriin.

Ps. Haku KPMG:n Trainee-ohjelmaan syksylle 2016 aukeaa pian! Lue lisää: www.kpmg.com/fi/trainee.
Saara Backberg
Saara Backberg
Associate
Deal Advisory, Due Diligence