Tasan vuosi sitten muistan olleeni melkoisen jännityksen alla. Olin aiemmin tehnyt päätöksen, etten hae Turun KY:n hallitukseen vaan keskityn kouluun ja teen muita juttuja. Mahdolliset hallitustyrkyt olivat olleet puheenaiheena jo pitkään, mutta tuulta alleen spekulointi sai ennakkokysymysten julkaisemisen myötä. Muistan itsekin lukeneeni ennakkovastauksia silloisen EVAn kanssa, ja heittäneeni ilmoille myöhemmin ratkaisevaksi osoittautuvan lainin, ”pitäisköhä munki hakee”.

Pitäis. Ja kannatti.

Vuosi 2015 on rullannut mieletöntä vauhtia, ja huomenna tiistaina Turun KY:lle valitaan uusi hallitus vuodelle 2016. Heti seuraavana päivänä päästään jännäämään, minkälainen poppoo valitaan pyörittämään KY-Sportin toimintaa seuraavaksi kalenterivuodeksi. Nyt kun oma vuosi liikuntavastaavana vetää viimeisiään voisi olla hyvä aika katsoa, mitä sitä tulikaan tehtyä.

Sportin vuoden ensimmäisestä puoliskosta tiedottajamme Ville on jo tehnyt pari osavuosikatsausta, blogit löytyvät täältä. KYlumpialaisten ohella mukaan on mahtunut kisakatsomoita, kuukauden lajeja sekä Vappusitsien jälkeinen ”sillis”, Game Day.

Syksy pyörähti käyntiin vauhdikkaasti, ja puput pääsivät tutustumaan Spörtin toimitaan muun muassa KaupSun ja pupuinfon eli Draft Nightin merkeissä. Molemmat menivät oikein kivasti, kuten pöytäkirjastammekin voi lukea (puspus öitä). Pupuilta saimme myös korvaamatonta apua KylteriRUNin ja ABPC:n järjestämisessä, joista jälkimmäinen toteutettiin suurempana kuin koskaan. Vuoden uutena tapahtumana loimme yhdessä HC TPS:n kanssa poikkitieteellisen konseptin Student Night with TPS, jolle löytyi todella suuri kysyntä kaiken muun tapahtumakirjon keskeltä. Tämä järjestetään todennäköisesti uudestaan jo ensi keväänä, joten stay tuned!

 

Kuva1Kuva2

 

 

 

 

 

 

 

Mitä tästä vuodesta sitten jäi käteen? Kysymystä on ehditty pyöritellä useammassa blogissa, ja kliseistä tai ei, mutta vastaus on edelleen ystävät, tiimityöskentelytaidot, käytännön kokemus tapahtumien järjestämisestä ja niin paljon enemmän. Vaikka tuskin tulevalla työpaikallani tulen järjestämään KYlumpialaisten kaltaista spektaakkelia tai beer pong turnausta, on näiden järjestämisessä opitut organisointitaidot hyvin arvokkaita. Kuten Lapi jo viime viikon blogissaan totesikin, kyseisiä taitoja ei valitettavasti koulunpenkillä opi, mutta työelämässä ne ovat tärkeitä.

Kaikkein tärkeimpänä asiana pidän kuitenkin sitä, että tämän vuoden aikana olen saanut tutustua ja ystävystynyt mielettömien tyyppien kanssa, joiden kanssa tuskin olisin viettänyt näin paljon aikaa ilman järjestötoimintaa. Paljon puhuttu verkostoituminen on alallamme hyödyllistä, mutta ystävyyssuhteiden luominen on paljon tärkeämpää. Uskokaa tai älkää, tämän vuoden mieleenpainuvimpiin hetkiin lukeutuvat yhtä lailla yölliset Parkin siivoilut niin Sportin kuin hallituksen kanssa, kuin vujut ynnä muut tapahtumat. Hienointa on ollut yhdessä tekeminen.

Sport ’15 vuosi alkaa siis olla sinettiä vaille valmis. Paljon olemme tehneet, mutta paljon löytyy varmasti myös kehitettävää ensi vuotta ajatellen. Miltä näyttää Sport vuoden päästä tähän aikaan? Voit vaikuttaa siihen asettumalla itse ehdolle tai vaihtoehtoisesti äänestämällä timanttisia ehdokkaita hallitukseen. Voin luvata, että se on kaiken sen arvoista.

Kuva3 Kuva4