Tässä alkuvuoden aikana olen hallituspestissä ehtinyt tutustua moniin eri tahojen edustajiin, ja aina esittäytyessäni herättää titteli Sopo yhtä paljon hämmennystä. Yhdistelmä Edunvalvontajaoston luotsaamista ja samalla tutoroinnista huolehtimista on kuitenkin tähän mennessä ollut juuri sitä, mitä haluan TuKYssä tehdä.

EVAn hallituksen kanssa olemme keväällä lähteneet aktiivisesti tuomaan EVAa yhä näkyvämmäksi osaksi yhdistystämme. Ystävänpäiväviikolla yhdessä Kulttiksen kanssa järjestämämme leffailta herätti taas yhden kaivatun rennomman tapahtuman henkiin, ja lautapeli-ilta oli menestys jonka yleisöryntäys yllätti meidät järjestäjätkin.

Seuraavana vuorossa meillä on kolmipäiväiset Hyvinvointipäivät, joiden aikana kauppiksen käytävät pyhitetään opiskelijoiden hyvinvoinnille. Tarjolla on muun muassa mahdollisuus rentoutua koulupäivän aikana zen-huoneessa, rauhoittua joogan parissa ja nauttia ilmaisista tarjoiluista aulan ständeillä. Aiomme kevään aikana myös jatkaa erilaisten kampanjoiden toteuttamista, joilla haluamme edistää positiivista ilmapiiriä ja toisaalta kiinnittää huomiota opiskeluelämämme epäkohtiin.

EVAn ohella olen Sopona päässyt mukaan vaikuttamaan myös uusien tutorien valintaan. Tutor-valinnat olivat tänä vuonna erityisen haastavia hakijoiden suuren määrän takia, mutta olen varma että saimme kokoon aivan uskomattoman hyvän porukan vastaanottamaan uusia pupuja ensi syksynä!

Toivottavasti tämän kevään jälkeen EVAn tapahtumissa nähdään jatkossakin yhtä paljon ihmisiä ja olemme onnistuneet parantamaan opiskelijoiden hyvinvointia edes jollain pienellä teolla. Kerro rohkeasti vaikkapa Hyvinvointipäivien ständillä tai somessa omia ideoitasi siitä, mitä haluaisit EVAn seuraavaksi toteuttavan tai mitä haluaisit pupusyksyssä kehittää.

Hyvinvointipäivillä nähdään!

P.S. Olethan jo tykännyt Edunvalvontajaostosta Facebookissa ja Instassa?

 

Inka_netti

 

Inka Helaniemi
Sosiaalipoliittinen vastaava
sopo@tuky.fi