Kliseistä mutta totta: NESUn alkuvuosi on ollut kiirettä ja tekemistä täynnä. Neljien sitsien, risteilyn ja semmaviikon jälkeen on ollut hyvä hieman rauhoittua miettimään omaa toimintaa ja sen tulevaisuutta. Esimerkiksi NESU-risteilyn osallistujamäärä jäi toista vuotta peräkkäin varsin alhaiseksi ja onkin syytä miettiä, onko tapahtuman konsepti enää tätä päivää. Koko järjestön tulevaisuuden kannalta freesimpi, uusi suunta on elinehto. Enemmän sisältöä, samalla sitsikulttuuria vaalien ja kehittäen – siinä kulmakivet NESUn renessanssille.

Jotain on myös tehty oikein. Semma ohjelmineen keräsi laajasti kiitosta osallistujilta ja NESU-TuKYn organisoimat Nordic Evening –sitsit olivat erinomaisen onnistuneet. Olemme halunneet ottaa esimerkiksi ruokapuolen ja koristelun vakavasti. Sitsienkin täytyy uusiutua pysyäkseen kiinnostavina. Myös sinä voit vaikuttaa NESUn toimintaan! Älä epäröi lähestyä hallituslaisia tai laittaa mailia osoitteeseen nesu@tuky.fi, jos mieleesi juolahtaa vaikkapa hyvä sitsi-idea tai muu ehdotus NESUn toiminnan parantamiseksi.

Myös koko järjestön tasolla tapahtuu. NESUn Union Meeting järjestettiin semman yhteydessä 13. maaliskuuta. Kokouksessa saatiin ilouutinen – Tanskaan perustetaan nyt virallisesti monen vuoden tauon jälkeen oma NESU-järjestö. Lisäksi kokouksessa päätettiin pitkän keskustelun jälkeen liittää virallisesti Viron lippu NESUn logoon äänin 36–28. Suurin poru saatiin aikaiseksi Viron lipun paikasta logossa, monet olisivat kannattaneet lippujen sijoittelua maantieteellisen aseman mukaan.

Tänä vuonna Turku on myös osana jo perinteeksi muodostunutta NESUn Wappurundia. Kiertue starttaa keskiviikkona 22.4. Vaasasta, josta suunnataan Tampereen kautta meille Turkuun ja edelleen Helsinkiin. Neljään päivään tiedossa siis neljät sitsit. Tälle eeppiselle kierrokselle ilmoittautuminen alkaa aivan lähiaikoina – tervetuloa mukaan! Jollei sitsaaminen ihan näin laajassa kaavassa kiinnosta, kannattaa kuitenkin tulla ainakin NESU-TuKYn omille vappusitseille – luvassa kevään taatusti värikkäimmät ja isoimmat sitsit. Itse olen ollut myös erittäin innoissani uudesta konseptista, Megasitseistä. TYYn, TuKYn, Sklubin, IVAn ja TLKS:n yhdessä järjestämät poikkitieteelliset sitsit valtaavat Montun 10.4.! Jos muiden sitsikulttuurien opettelu ja poikkitieteellinen tunnelma kiinnostaa, kannattaa nyt viimeistään ilmoittautua, vielä on jonkin verran paikkoja jäljellä.

PS. Muistathan myös NESU-TuKYn avoimen kokouksen tänä maanantaina 30.3. klo 14 Parkin kokoushuoneessa!

Hersyvin terveisin,

Miika Tiainen
NESU-vastaava
nesu@tuky.fiMiika Tiainen