Monet ajattelevat Parkkia vain paikkana, jossa biletetään. Todellisuus on kuitenkin toinen. Parkki on korvaamaton resurssi, jota käytetään moniin eri tarkoituksiin. Avaankin tässä blogissani mahdollisuuksia joita Parkki meille tuo, ja miten saamme siitä maksimi hyödyn irti.

Alakerran biletys tulee kaikille tutuksi jo pupuvuoden alkuviikoilla pupuinfojen merkeissä. Alakertaa käytetään myös kaikkeen muuhun, kuten viininmaisteluihin, alkoholittomia tapahtumia, kuten lautapeli iltoihin ja bändi treeneihin. Alakerran teollisuuskeittiö tarjoaa mahdollisuuden tehdä ruokaa isommallekin porukalle. Juuri uusittu äänentoisto tuo myös mahtavat ääniefektit elokuvia katsellessa. Mahdollisuuksia erilaisiin tapahtumiin on siis monia.

Jos haluaa istua iltaa vähän pienemmällä porukalla ja vaikka saunoa, niin yläkerran sauna- ja oleskelutila on tähän tarkoitukseen täydellinen. Saunaan mahtuu kymmenisen ihmistä kerrallaan ja takapihan terassille on mukava mennä vilvoittelemaan. Yläkerrasta löytyy myös perus keittiö, joten ruokaakin voi laittaa pienemmälle porukalle. Jos saunominen ei kiinnosta, niin tilasta löytyy myös PS3, televisio ja kotiteatterijärjestelmä, joten muutakin tekemistä riittää. Tilaa voi käyttää myös asiallisempaan tarkoitukseen, kuten kokoustamiseen.

Monille ehkä vähän vähemmän tuttuja tiloja ovat yläkerran kokoushuone ja toimistot. Kokoushuonetta kannattaa käyttää, kun haluaa kokoustaa rauhassa ja tehokkaasti. Yläkerran loput kolme huonetta toimivat toimistoina. Niissä toimivat KY-Dealing, Creditius ja yrityssuhdetiimi. Ullakkotilaa käytetään jaostojen ja toimijaryhmien varastona häkkikomeroiden muodossa.

Parkkia voi myös vuokrata omaan käyttöön KY-Dealingin kautta. Varsinkin kesän kohta saapuessa haluan muistuttaa, että Parkin takapiha on myös käytössä varauksen yhteydessä ja on mahtava paikka viettää kaunista kesäpäivää.

Haluankin muistuttaa kaikki kuinka tärkeä osa Parkki on toimintaamme. Se on ainutlaatuinen tila ja sitä käytetään parhaimmillaan yli 20 kertaa viikossa. Toivonkin, että muutkin kuin parkkiryhmä, jaostot ja toimijaryhmät arvostaisivat tilojamme, sekä kokisi velvollisuuden, pitää huolta yhteisestä kodistamme.

 

Ossi Tursas

Turun KY:n hallituksen kuntamestari