Masentaa. Vuoden parhaimmat bileet ovat takana ja vuosikin on vasta alkanut!

Pikkulaskiainen on yli kymmenen vuotta vanha Turun KY:n järjestämä opiskelijatapahtuma, jossa laskiaista on juhlittu perinteisellä mäenlaskulla. Alunperin Ulkoasiainjaoston järjestämä tapahtuma on muutaman viimeisen vuoden aikana kasvanut jo niin suureksi, että se on irtautettu Ulkkiksesta. Tänä vuonna tapahtuma keräsi jo noin 4000 kävijää ympäri Suomen.

Mäkitapahtuma erottaa Pikkulaskiaisen muista Suomen suurista opiskelijatapahtumista. Leikkimielinen mäenlaskukilpailu, DJ ja erinäiset aktiviteetit tuovat tapahtumaan lisää sisältöä. Uskoisin etten ole ainut jonka mielestä Pikkulaskiainen on yksi sisältörikkaimmista ja hauskimmista tapahtumista ikinä.

Pikkulaskiaiseen kuuluu olennaisesti myös baarikierros ja haluttujen haalarimerkkien metsästys. Tapahtuma päättyy jatkoille, joissa on viimevuosina nähty huikeita artisteja Dr. Bombaysta Vengaboysiin. Perinteisesti tapahtuman pääartistina on toiminut tunnetut  1990-luvun tuotokset ja tänäkin vuotena yritimme saada Eiffel 65 -yhtyeen. Kuten kaikki varmasti jo tietävät, artisti joutui julkistamisensa jälkeen valitettavasti peruuttamaan keikkansa. Meidän onneksemme ehdimme kuitenkin kiireistä huolimatta saamaan Velvetin – tuon ruotsalaisen eurodance-ihmeen. Velvetin lisäksi tapahtumassa esiintyi myös useita muita artisteja ja bändejä ja haluaisinkin kiittää kaikkia esiintyjiä heidän panoksestaan tapahtumaan.

Pienistä kommervenkeistä ja facebook avautumista huolimatta tapahtuma oli ainakin allekirjoittaneen mielestä järjestämisen arvoinen. Oma tavoitteni onkin varmistaa että Pikkulaskiainen järjestetään myös ensi vuonna. Pyydänkin siis ystävällisesti kaikkia kiinnostuneita hakemaan ensivuoden päätuottajan titteliä itselleen. Mainittakoon että Eemil Yli-Pietilä pääsi muun muassa lounastamaan Velvetin kanssa. Mikäli näin suuren tapahtuman järjestäminen ei tällä kertaa nappaa, mutta haluaisit varmistaa ettei Pikkulaskiainen jäänyt vuoden ainoaksi loistokkaaksi bakkanaaliksi, haluaisin muistuttaa että Ulkkis vaihtaa osan hallituksestaan keväällä.

Lopuksi haluan vielä lämpimästi kiittää kaikkia Pikkulaskiaisen järjestämiseen osallistuneita!

 

Mäkitapahtuma
Mäkitapahtuma 2013

 

Turun KY:n Vapaa-ajan vastaava

Miro Korhonen