Vapun osalta viimeisimmätkin soturit ovat jo toivottavasti saaneet korkit kiinni ja osa on jo siirtynyt kesätöiden pariin viettämään ansaittua taukoa opiskeluista. Itselläni kesätyöt kutsuvat vasta kuun puolenvälin jälkeen, joten aikaa riittää Vapun purkuun ja kehittämiseen ensi vuotta silmällä pitäen.

Turun KY:n Vappu järjestettiin tällaisenaan nyt kolmatta kertaa ja tapahtumien tarjonta sekä poikkitieteellisyys lisääntyivät entisestään viime vuosiin verrattuna! Tavoitteena on ollut tarjota tapahtumia jokaiseen makuun, ja siinä onnistuimme tänäkin vuonna vähintäänkin hyvin. Myös Turun KY:n Vappu oli koko lipunmyynnin perusteella suurempi kuin koskaan aikaisemmin, sillä lippuja myytiin yli 2000 kappaletta eri tapahtumiin ja juhliin! Tätä Vappua ei olisi ollut mahdollista järjestää ilman lukuisia jaostolaisia ja muita vapaaehtoisia ahertajia, ja uskallan väittää, että meidän Vapun toteuttamisessa on ollut mukana lähes 100 TuKYläistä.

 

MDM

 

Tapahtumia oli lukumäärällisesti tänä vuonna pari enemmän, mutta yksi niistä jäi varmasti monien mieleen etenkin uuden konseptin takia. Vuosijuhlien silliksellä läpästä lähtenyt idea järjestää Yö-Tivoli keräsi tuhat opiskelijaa pitämään hauskaa Tivoli Sariolan laitteissa, ja jälkikäteen saadun palautteen perusteella myös ensi vuonna on kysyntää MayDay Mayhemille! Tivolin puolelta saatiin rakentavaa palautetta tapahtumien järjestämisen suhteen, sillä heidän mielestään vain meiltä löytyy sopivaa hulluutta ja oikeaa asennetta lähteä kokeilemaan tämän kaltaisia ideoita. Nyt jälkikäteen voin myöntää, että kun maanantaiaamuna ikkunasta näkyi viiden sentin paksuinen lumiloskapeite, hetken aikaa piti arvuutella Tivolin laitteiden säärajoituksia ja mahdollisia lippumaksujen palautuksia.

 

Grillimestari

 

Vappuun mahtui myös niitä perinteisempiä tapahtumia, kuten Vappusitsit, Sikawappu ja tietenkin Kuntalaisbailut. Kuntalaisbailuissa vietettiin Parkin 10-vuotissyntymäpäiviä ja seinien itkemisen (tietenkin onnesta) lisäksi myös juomamäärien perusteella Parkilla tunnelma oli ”melko” kosteaa. Parkin alakerran paloturvallisuusraja on 70 henkilöä ja jos sen mukaan laskettaisiin tarjotun alkoholin kulutus per osallistuja, päästäisiin seuraaviin lukemiin: litra Vergiä, 3 siideriä, 2½ lasia kuohuvaa ja 1½ l energiajuomaa kuntalaista kohden, että sellaiset bakkanaalit. Turun KY osallistui myös perinteikkäisiin Vappusoutuihin ja otti sieltä ylivoimaisen grillimestaruuden tarjoten valmistettuja ruokia yleisölle ja muille kanssasoutajille.

Suuri kiitos kuuluukin kaikille niille, jotka olivat mukana toteuttamassa tämän vuoden Vappua! Jaostot, yhteistyökumppanit ja muut vapaaehtoiset tekivät tämänkin kouluvuoden huipentuman mahdolliseksi, ja tästä on helppo lähteä kehittämään ensi vuoden tapahtumatarjontaa entistäkin paremmaksi!

Nauttikaa kesästä!

 

Kuntalaine

 

Santeri Kangas
Hallituksen varapuheenjohtaja
varapuheenjohtaja@tuky.fi