Parkki, tuo meidän rakas kotimme. Paikka, jossa jokainen meistä on viettänyt parhaimpia hetkiään opiskellessaan kauppakorkeakoulussa. Toiset ovat viettäneet siellä mitä ikimuistoisempia juhlia, toiset ehkä vähän iisimpiä iltoja. Joka tapauksessa Parkki on antanut meille kaikille varmasti jotakin. Siksi siitä pitää muistaa pitää myös huolta, jotta jälkipolvet pääsevät myös nauttimaan Parkin olemassaolon suomista eduista.

Parkilla saa ja pitääkin pitää hauskaa, mutta on osattava myös käyttäytyä. Vanhemmat tieteenharjoittajat ovat varmasti jo omaksuneet Parkin säännöt varsin hyvin. Uusille pupuille nämä, jopa 10 käskyyn verrattavissa olevat säännöt, eivät kuitenkaan ole vielä ainakaan kaikille takaraivoon iskostuneet. Tässä niistä muutama:

1. Parkilta ei saa mennä ulos enää klo 22 jälkeen.
2. Kohtele Parkkia ja Parkin kalustoa kuin se olisi sinun omaasi.
3. Keittiöön saavat mennä vain tapahtumaa järjestävät tahot.
4. Vältä turhia ylilyöntejä.

Nämä säännöt eivät tietenkään ole vain käyttäjiä kiusataksemme, vaan niiden takana on ihan järkiperäiset syyt. Esimerkiksi kello 22 jälkeen ulos ei saa mennä siitä syystä, että naapurit hermostuvat ylimääräisestä melusta ja sitten soittelevat Parkkiryhmälle ja kyselevät, että mitäs helvettiä. Säännöillä siis pyritään varmistamaan, että Parkilla voidaan nyt ja myös tulevaisuudessa järjestää kaikennäköistä hauskanpitoa.

Parkki ei pysy kuitenkaan tiptop-kunnossa vain näitä sääntöjä noudattamalla. Pari kertaa vuodessa järjestetään Parkkitalkoot, jolloin Parkki pistetään kuntoon lattiasta kattoon. Tähän osallistuvat muun muassa jaostot ja toimijaryhmät. Yhteisvoimin Parkki saadaan joka kerta kiiltämään kuin nuoruuden päivinään.

Pidetään siis yhdessä Parkki kunnossa!

 

Ile_netti

 

Ilkka Laustola
Kuntamestari
kuntamestari@tuky.fi