Otso Kallonen aloitti EY:llä tilintarkastajana lokakuussa 2013 ja on ollut osa EY:n voittavaa kokoonpanoa jo kohta kaksi vuotta.

Tilintarkastajan työ on mitä suurimmassa määrin asiakastyötä, lähes jokainen työpäivä vietetään asiakkaan toimistolla. Tämä onkin tilintarkastajan ammatin parhaita puolia, sillä laajan asiakaskunnan vuoksi yksikään viikko ei ole samanlainen.

Toinen ominaispiirre tilintarkastajan työssä on työn kausiluonteisuus. Yrityksillä on, etenkin Suomessa, usein sama tilikausi (kalenterivuosi). Tämä aiheuttaa sen, että tilintarkastajan työt kasaantuvat tammi- maaliskuulle, jolloin myös työpäivät välillä venyvät. Tätä kuitenkin kompensoidaan pitkillä kesälomilla (jotkut tarkastajat lomailevat jopa kahdeksan viikkoa).

Mitä pari vuotta talossa olleen tilintarkastajan työpäivään kuuluu syyskuussa 2015? Seuraavassa esimerkki:

7.30 Herääminen kotoa Helsingin Kalliosta. Kesäloman jälkeen aamuheräämiset ovat vielä lievästi sanottuna haastavia, mutta kyllä näihin melko nopeasti alkaa tottua.

9.00 Saapuminen Espoon Leppävaaraan asiakkaan toimistolle ja aloituspalaveri asiakkaan talouspuolen johdon kanssa. Hienoja asioita tilintarkastajan ammatissa on, että pääsee melko aikaisessa vaiheessa uraa linjailemaan yritysten johdon kanssa.

10.00–12.00. Asiakkaan myyntiprosessin läpikäynti controllerin ja myyntijohtajan kanssa. Syyskuussa tehtävän tarkastuksen painopiste on yritykselle keskeisten prosessien läpikäynti sekä kontrollien testaus. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tilintarkastajat haastattelevat asiakkaan henkilöstöä ja dokumentoivat miten prosessi etenee. Dokumentointi onkin tässä työssä HYVIN tärkeätä, sillä: ”Mitä ei ole dokumentoitu, sitä ei ole tehty” -slogan elää EY:llä vahvasti.

12.00 Lounas asiakkaan kanssa alakerran työpaikkaruokalassa. Linjaston ruoka näyttää olevan mallia ”Monttu”, joten töihin paluun kunniaksi olen päättänyt, että on Burger-päivä! Burger ei tuota pettymystä ja nautintoa lisää se, että omaa Visa Electronia ei tarvitse edes käyttää.

13.00–14.00 Palkkaprosessin läpikäynti henkilöstöjohtajan ja palkanlaskijan kanssa. Keskustelemme henkilöstöjohtajan ja palkanlaskijan kanssa läpi henkilöstöpolitiikassa tapahtuneet muutokset sekä muut asiat, joilla voi olla vaikutusta tilinpäätökseen.

14.00–16.00 Armotonta dokumentaatiota ettei jää rästihommia (joskus näitä kyllä jää).

16.00 Kotiin! Osa tiimistä tuntee olevansa niin työllistettyjä, että haluavat mennä jatkamaan hommia EY-talon viihtyisään ilmapiiriin. Itse en ole vielä täysin adaptoitunut työntekoon pitkän kesäloman jälkeen, joten lähden kotiin. Kukaan ei katso pahalla, sillä tilintarkastajat ovat vastuussa itse omasta työstään ja sen valmistumisesta määräaikaan mennessä. Managerit eivät todellakaan vahdi missä tai milloin työ tehdään, kunhan kaikki tehdään hyvin ja määräaikaan mennessä.

Otso Kallonen kuva %282%29