nordea

Aloitin Nordea Graduate -ohjelmassa IT-graduatena viime syksynä ja olen päässyt näkemään ja osallistumaan vähittäispankin kannalta tärkeiden järjestelmien ja sovellusten ylläpitoon ja kehitykseen. Nordeassa IT:n merkitys korostuu entisestään ja on erittäin mielenkiintoista olla osa kehittyvää ja keskeistä osa-aluetta pankissa. Vastuunottaminen on tärkeä osa ohjelmaa ja onnistumisia juhlitaan yhdessä. On ollut ilo huomata, että tiimityöskentelyä pidetään tärkeänä ja yhdessä tekemistä arvostetaan ja painotetaan. Innoittavaa on myös ollut huomata ihmisten laaja osaaminen eri alueilla ja se, että osaamista hyödynnetään tehokkaasti tulosten saavuttamiseksi.

Graduate-ohjelmasta kuulin alun perin ystävältäni, joka oli ollut aikaisemmin ohjelmassa. Hänen antama positiivinen kuva ohjelmasta oli kohdallani ratkaiseva tekijä, joka sai minut hakemaan ohjelmaan. Odotukset ovat olleet korkeat ohjelmaa ajatellen ja ainakin näin alkupolulla odotukseni ovat jopa ylittyneet. Nordean IT-alue on osoittautunut paljon laajemmaksi ja monipuolisemmaksi, kuin olin aluksi kuvitellut. Jokainen päivä on erilainen ja vaihtelevat työtehtävät toimivat motivointina jokaiselle työviikolle.

Olin yllättynyt huomatessani miten laajalti erilaisia työtehtäviä ja organisaatioita Nordeasta löytyy. Perinteinen kuva pankista on muuttunut asiakkaiden käyttäytymisen muutoksen myötä ja on hienoa huomata miten Nordea reagoi nopeasti muutoksiin.

Graduate-ohjelma on arvokas tilaisuus luoda kontakteja ja vaihtaa kokemuksia sekä tietoa eri ihmisten kanssa. Ohjelman keskeisenä osana on myös oppia tuntemaan itseään paremmin ja sen myötä päästä kokeilemaan omia rajojaan. Odotan tulevalta vuodelta haasteita ja Graduate-ohjelmalta hyviä työkaluja työuralleni Nordeassa.

 

Aloita urasi Nordea Graduate -ohjelmassa

Suosittu Graduate-ohjelmamme on trainee-ohjelmien eliittiä ja arvostetussa asemassa myös Nordea-konsernin sisällä. Ohjelma sisältää 1-2 vuoden mittaiselle aikajaksolle sijoittuvat, sinulle yksilöllisesti suunnitellut tutustumisjaksot liiketoimintaamme, neljä pohjoismaista seminaaria ja workshopeja sekä rutkasti yhteistyön paikkoja muiden graduate-kollegoiden kanssa. Ohjelma tarjoaa siten erinomaiset edellytykset sekä ammatilliseen että henkilökohtaiseen kehittymiseen. Haku ohjelmaan on 12.1.-15.2.2015.

Tutustu Nordea Graduate -ohjelmaan:
nordea.com/graduate
Nordea Graduate -haku Facebookissa

Blogikuva Robin Kuhlberg

Robin Kuhlberg
Åbo Akademi: vuosikurssi 2009, pääaine tietojärjestelmätiede
IT-graduate Nordea Graduate -ohjelmassa 2014