Olen Anna Katajamäki ja työskentelen Nordean vähittäispankin IT-puolella asiantuntijana. Olen valmistunut Vaasan yliopistosta diplomi-insinööriksi vuonna 2013 pääaineenani ohjelmistotekniikka. Työstän vielä gradua tarkoituksenani valmistua kauppatieteenmaisteriksi tämän kevään aikana.

Tietäni Nordeaan voisi kuvailla sanalla perinteinen. Aikoinani päädyin Nordealla kesätöihin lukion päättymisen jälkeen. Takanani on seitsemän kesää kesätöitä eri puolilla organisaatiota. Olen ollut töissä konttorissa päivittäisen asiakaspalvelun ja myynnin parissa, suuryritysasiakkaiden maksuliikennepuolella, IT:ssä dokumentoinnin hallinnan parissa sekä johdon tuessa ja projektien resurssienhallintaan liittyvissä tehtävissä. Kesien aikana vastuullani oli myös pienempiä projekteja.

En ollut ajatellut pankkimaailmaa työpaikkana, mutta erilaiset kesätyöt herättivät kiinnostukseni alaa kohtaan. Valmistumiseni jälkeen sain paikan Nordean Graduate -ohjelmasta syksyllä 2014 vähittäispankin IT puolelta. Olin kuullut ohjelmasta jo ensimmäisten kesätöiden aikana ja kiinnostunut siitä. Ohjelma oli loistava aloitus uralleni ja vuoden jälkeen löysin itseni Senior IT Analyst –roolista eli asiantuntijaroolista. Teen tällä hetkellä töitä asiakastietojärjestelmistä vastaavassa yksikössä.

Työtehtäväni vaihtelevat paljon. Työskentelen meidän yksikön vastuulla olevien järjestelmien kanssa muun muassa määrityksien ja testauksen parissa ja olen mukana projekteissa. Lisäksi työnkuvaani kuuluu erilaisten asioiden koordinoimista. Olen myös tiimini scrum master, joka tuo oman ja erilaisen näkökulman päivittäiseen työhöni. Scrum masterina fasilitoin tiimini palaverit, huolehdin mahdollisista esteistä ja ongelmista ja varmistan että tiimilläni on töitä. Tiimini on kansainvälinen, joka tuo vaihtelua työskentelyyn ja josta itse nautin paljon.

Minut on yllättänyt Nordeassa se, miten paljon yhden talon sisällä voi tehdä erilaisia asioita. Ajattelin aikoinaan, etten ole opiskelutaustani takia potentiaalinen työntekijä Nordeassa, enkä ajatellut päätyväni tänne valmistuttuani. Nordea tarjoaa kuitenkin paljon mahdollisuuksia kehittyä yrityksen sisällä. Tämä asia on ollut yllättävä ja positiivinen omalla kohdallani. Lisäksi olin hyvin yllättynyt miten paljon IT puolella työskentelee naisia, kun opiskeluaikoina naisten lukumäärä oli hyvin alhainen. Hienoa siis huomata, että oletukseni oli väärä!

Itse innostun työstä, jossa saan itse kehittyä jatkuvasti. Olen luonteeltani sellainen, että etsin jatkuvasti itselleni haasteita. Tämä innostaa minua ja tätä olen saanut kokea Nordeassa. Esimieheni tukee minua kaikessa kehittymisessä ja pääsen itse vaikuttamaan paljonkin siihen mitä teen. Olen aina saanut lähteä työstämään vaikeitakin caseja, vaikka tehtävä ei olekaan ollut selkeä ja suoraviivainen. Oman kehittymisen ohella minua kiinnostaa myös työtapojen ja tiimin kehitys, joita olen päässyt työstämään. Omalla aktiivisella asenteella pystyy vaikuttamaan paljonkin omaan työhönsä ja sen sisältöön.

Anna KatajamäkiAnnaKatajamäki2

Senior IT Analyst

Retail Banking, Nordea

Vuosittain käynnistyvä, ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneille suunnattu Graduate-ohjelmamme tarjoaa erinomaisen alun vastavalmistuneen pankkiuralle. Haku ohjelmaan on 18.1.-14.2.2016. Lue lisää ja tutustu ohjelmaan: nordea.com/graduate, Facebook: Nordea Graduate -haku, Instagram: #nordeagraduatehaku